Aktuella läget i ÖFK inför det nya året

Efter degradering till Superettan behövs det göras en hel rad nya förändringar i Östersunds FK inte minst sportsligt.
Man kommer från en Allsvensk säsong med två fönsters värvningsförbud vilket gör att spelartruppen haltar.

Även ledarstaben är hårt åsatt då det saknas namn på många tunga poster. Enligt ledningen jobbar man hårt för att lösa detta just nu.

Att lösa en huvudtränare bör ses som prio då man säkert vill att denne ska vara med i anställningar av de övriga tjänsterna samt byggandet av spelartruppen 2022.

På spelarsidan ser det som sagt lika tunt ut.

Endast en spelare in. IFK Östersunds Peter Amoran som är en 17-årig mittback av nationellt hög klass.

Man tappar hela 6 spelare som på ett eller annat sätt lämnar klubben.
Det har inte gjorts någon försäljning av spelare än efter säsongens slut och även om Blair Turgott ryktats bort senaste tiden är inget officiellt.

Man tappar så klart en handfull tunga löneposter på att spelarna ovanför lämnar vilket lätta ekonomin någon och förhoppningsvis möjliggör nyförvärv. Men hur ser vår scoutingverksamhet ut?

Som att inte detta var nog har vi 4 spelare med utgående kontrakt i morgon som det varit helt tyst om. Inga nyheter om man förlängt med dessa än.

Om dessa fyra också lämnar innebär det att ÖFK tappat hela 10 spelare från truppen 2021 utan att fått en krona för dessa. Kan det kanske vara något slags rekord för en säsong?

Kvar i truppen har vi då 17 spelare varav Kalpi är långtidsskadad och missar hela nästa säsong. Då är ÖFK nere på 16 spelare, ingen huvudtränare, ingen assisterande tränare, ingen målvaktstränare, finns det existerande scoutingverksamhet?

Om Stefan Lundin har långa arbetsdagar sedan han klev på tjänsten så förstår jag honom. Vilket otroligt hästjobb!

Möjliga spelarförsäljningar?

Ja nog måste det finnas en och annan spelare i ÖFK som har ögonen på sig? Och klubben behöver sälja några spelare varje fönster för att behålla det ekonomiska momentumet (som egentligen varit helt obefintligt sedan 2018).

Rankar spelarnas möjliga försäljningsintresse nedan.

Aly Keita 8/10
Motivering: En av Allsvenskans bästa målvakter i några år nu med otrolig rutin från Europaspel och landslagsspel med Guinea.
Men det snackas mycket om att han rotat sig i Östersund med familj och hus, hyr mycket spelar det in? Personligen skulle jag unna honom ett riktigt bra proffskontrakt utomlands i något varmt land. Sedan får han gärna komma tillbaka och bidra i klubben igen.

Felix Hörberg 8/10
Motivering: Håller absolut högre nivå än Superettan och har säkert en utvecklingspotential i ett ännu bättre lag. Jag hade gärna sett honom i Malmö men förstår att det kanske är för hög önskan?
Har spelat under sin kapacitet under hela 2021 men det är inget han rår för själv.

Nebiyou Perry 5/10
Motivering: Skadad under stora delar av säsongen och det gör väl att intresset inte finns som det egentligen borde. Blir han kvar och får vara hel tror jag absolut han kan dra på sig intresse till sommaren.

Henrik Bellman 4/10
Motivering: Nog borde det finnas intressen från lag i Allsvenskan? Sirius? Varberg behöver kanske lite variation i sin trupp?

Ludvig Fritzson 1/10
Motivering: Ser bara ett scenario och det är att han går till Degerfors för en liten summa, dock ett år kvar på kontraktet? Minst troliga försäljningen till en av lagets mest lojala spelare.

Blair Turgott 9/10
Motivering: Med tanke på säsongen och att hans kontrakt går ut till sommaren tror jag ÖFK är sugna på att få tillbaka en del av investeringen här. Man har inte råd att släppa ytterligare en spelare på free transfer.

Malcolm Stolt 4/10
Motivering: Det beror nog lite på vad han själv vill och hur mycket ÖFK är beredda att satsa på honom. Finns intresse? Tycker han gjorde en stark höst under Hansen då han verkligen fick chansen.

Bubblare:
Peter Amoran 4/10

Motivering: Ung, stor, stark talang som är given i u17-landslaget. Finns väl inte en scout i Sverige som inte har honom på sin lista?
Inte spelat en officiell match med ÖFK än men kan man tänka sig att en 17 årig mittback ändå drar åt sig intresse? Kanske?