The return of Jamie Hopcutt

Idag står det klart att klubblegenden Jamie Hopcutt är klar för ytterligare två år i Östersunds FK

Vi är många som gått och väntat på nyheten och idag blev det klart. Jamie Hopcutt återvänder till Östersunds FK. Kontraktet är skrivet över säsongen 2025.

2012-01-09 Skrevs det första kontraktet med engelsmannen från York. Han kom då närmast från Tadcaster Albion ACF och ingen visste då hur betydelsefull han skulle bli för klubben.

Personligen har jag gått och hoppats på detta en längre tid på grund av en mängd olika anledningar, den största är att jag verkligen tror att han kan göra skillnad sportsligt. Han kommer närmast från en säsong i Finska högstaligan där han spelat med IFK Mariehamn, totalt blev det där 36 matcher, 6 mål och 5 assist.

En annan anledning är att vi nu kommer att få chansen att tacka av honom igen. Förra gången han lämnade i slutet av 2019 så styrde Ian Burschnall klubben och av någon anledning så hamnade Jamie Hopcutt i hans frysbox. Klubben lyckades inte då ens få till ett värdigt avslut för en av klubbens viktigaste spelare genom tiderna. Det har vi chans att ändra på nu.

Fler anledningar är de symboliska, att Stefan Lundin lyckas värva återvändare skickar bra signaler till supportrar, sponsorer och investerare. Hela Jämtland kommer leva upp och många vill nog ta sig till Jämtkraft Arena enbart för att se Jamie igen då han väcker många fina minnen. Nu får vi hoppas klubben förstår detta och använder det på rätt sätt.

Nu behöver vi börja vinna matcher och göra mål!

Välkommen hem Jamie Hopcutt!

Länkar:
Tadcaster Albion: https://www.tadalbion.com/