Allsvenskans Stora Pris 2020 – Aly Keita i final

Aly Keita är den ende ÖFK-spelaren som nått finalen av Allsvenskans Stora Pris 2020.

Aly Keita har chansen att ta hem titeln Årets målvakt i konkurrens med Oscar Jansson, Örebro SK och Tim Rönning IF Elfsborg.

Allsvenskans Stora Pris kommer att delas ut den 13 december från klockan 15:00 på Allsvenskans och Dplays kanaler på sociala medier. Det blir inte en studiosänd gala på grund av rådande pandemi eftersom ett tv-produktion och dess förberedelser skulle medföra för stora risker. Därför har Svensk Elitfotboll och Discovery tillsammans beslutat att ta sitt ansvar för att minska risken för smittspridning och i år göra en produktion som publiceras helt på sociala medier.

Jag tror Aly Keita har stora chanser att vinna priset med motiveringen att han höll flest nollor i årets Allsvenska trots att Östersund slutar på en 13e plats.

Hotet som jag ser det är Tom Rönninge som spelar i IF Elfsborg som slutade på en andra plats i årets Allsvenska. Enligt mig borde titeln stå mellan dessa.

Önskar Aly Keita ett stort lycka till!

Se samtliga finalister och läs mer här: https://www.svenskelitfotboll.se/de-basta-prestationerna-2020-finalisterna-i-allsvenskans-stora-pris/