Julkalender 2020 – Lucka 23 – Bortamatch hemma!?

Den Allsvenska säsongen 2020 var som ingen säsong tidigare. Pandemi, restriktioner, spel för tomma läktare, inga uppladdningar, billig öl och långa bortaresor med sköna människor. Klart även vi i Östersund fick abstinens så vad gör man då?

Jo man ser till att fixa en (hyfsat) coronasäker uppladdning med bussresa till hemmamatchen.

Den 29 augusti spelade Östersunds FK hemma på Jämtkraft Arena mot Falkenbergs FF och Falkarna styrde ihop en heldag för att mätta abstinensen.

BORTAMATCH HEMMA!?

Uppladdning och lunch

Vi började med att samlas för en gemensam lunch Hos Andreas som är en lokal restaurang på Frösön. Där serverades utsökt mat och efteråt kom även Amir Azrafshan och Pero Kapcevik förbi för en liten pratstund. Det var väl egentligen första riktiga kontakten vi fans hade med tränarparet och man fick direkt rätt bra vibbar hur de pratade om laget och framtiden.

Foto: Olov Stener
Foto: Markus Lindberg

Bussresa till hemmamatchen

Efter lunchen hämtade Molunds Trafik AB upp oss i en av deras finare bussar. Det är alltid de vi samarbetar med när vi åker på bortamatcher i vanliga fall. Vi hade bestämt att vi skulle åka en sväng utanför Östersund för att få en känsla av bortamatch.

Självklart fanns det massor med gott att dricka på bussen och det blev ganska snabbt en fin stämning. Uppladdningen innan och under lunchen var väl inte den lugnaste heller.

Foto: Olov Stener

Resan gick mot Dvärsätt och när vi kom fram där blev det ett spontant stopp vid Handlarn med ett gruppfoto och lite pyro och rök som sig bör.

Foto: Markus Lindberg

Saxlift på Jämtkraft Arena

När vi väl kom fram till Jämtraft Arena hade vi ordnat ett gäng saxliftar så vi på ett ganska bra sätt skulle kunna se matchen från utsidan. Det hade gjorts någon gång innan men inte i samma utsträckning. Nu hade vi åtminstone 15 platser bokade.

Foto: Olov Stener
Foto: Camilla Thelin

Vi körde ett röktifo när spelarna kom in på planen och det blev rätt mäktiga bilder i TV-rutan. Det var ett jäkla drag rakt igenom matchen från oss få på sax-liftarna. Just där och då peakade säsongen för mig iaf. Tänk att man kan bli så glad av att få umgås med sköna människor och se på fotboll.

Foto: “Från TV”

Eftersnack på Allstar Östersund

Kvällen avslutades med middag och lite eftersnack på Allstar Östersund utan foton som tur är. Allt som allt en otroligt lyckad och solig dag. Kanske en av de bättre på hela sommaren. Fanns inte så mycket att jämföra med sommaren 2020.

Hoppas på ett bättre 2021

Nu blickar vi fram emot 2021 och ytterligare en säsong i Allsvenskan. Förhoppningsvis med fullt drag på läktarna. Ser fram emot bortamatch i Degerfors bland annat!

Men vi får väl börja med någon episk bortamatch i Svenska Cupen till att börja med, fast det är väl inte troligt att det blir publik redan då tyvärr. Annars är de där februarimatcherna rätt nice med snöslask, ovan sånghals och lite för hårt överladd i bussen redan vid 07.00.

Och ja… hur gick matchen? Östersunds FK vann med 2-1 efter mål av Francis Baptiste och Felix Hörberg! Kaffe, kaka fjärde raka!

Blandade känslor bland Sveriges fotbollssupportrar

Självklart väckte vårat arrangemang känslor runt om i landet och förutom en hård Twitterstorm så finns här några länkar till artiklar som skrev om matchen:

SVT: Fansen trummade fram Östersund till fjärde raka segern
FotbollDirekt: “Är det verkligen värt det, ÖFK-fans? Tror inte SEF och SvFF jublar”