Allsvenskan – Omg.2 – Mitt tips

Omgång 2 är uppdelad i 3 matchdagar, 2 matcher idag, lördag, 3 matcher på söndag och 3 matcher på måndag.

Dela, kommentera, kritisera!

GIF Sundsvall – Malmö FF (Mitt tips: 3-2)
Jag tror faktiskt Sundsvall vinner efter en målrik match.
Är jag ensam i Sverige som tycker att Eddahri och Hallenius är målfarligare än Antonsson och Rosenberg? Troligtvis. Brukar jag ha rätt? Ibland. Jag tror vi får se ett rött kort på en Malmöspelare i första halvlek.

BK Häcken – Helsingborgs IF (Mitt tips: 3-1)
Jag tror fortfarande vi har Helsingborg i botten av tabellen när säsongen är färdigspelad. Det gör också att jag tror att HIF kommer till Bravida med lite för stort självförtroende efter premiäromgångens seger mot IFK Norrköping. Häcken vinner enkelt och kontrollerat.

Östersunds FK – Falkenbergs FF (Mitt tips: 2-0)
Många tror att det här kommer att bli en walk in the park för Östersund, jag tror inte det bli så enkelt. Falkenberg har ett bra försvar. Men i slutändan tror jag Östersund kan få hål och göra två mål. Nyckeln för Östersund är nog att få ett tidigt mål för jag tror det finns risk att Falkenberg backar hem och spelar för oavgjort.

IFK Göteborg – IF Elfsborg (Mitt tips: 0-4)
Jag har inte sett något från IFK Göteborg som övertygat än denna säsong. Detta är annars en match där de bör ta iaf 1p om de vill hänga på i den nedre mitten.
Elfsborg kommer troligtvis ha lekstuga med IFKs bleka försvar och målvakt. Hümmet kommer presentera sig idag som den målskytt han är. Annars fixar Cibicki det som blir över.

Hammarby IF – Kalmar FF (Mitt tips: 3-1)
Jag tror Magnus Pehrssons Kalmar är lite av ett luftslott fram till sommarfönstret. Förlust senast med 2-0 mot Sirius bevattnar det fröet.
Hammarby ska inte ha några problem att ta 3p hemma. OM nu Hammarby förlorar eller ens tappar poäng i denna match så lär det börja surras i leden.

Uppsala Sirius – AFC Eskilstuna (Mitt tips: 0-2)
Jag kommer envisas att skriva Uppsala Sirius så fort jag får chansen, har fortfarande mindre insatta vänner som inte vet att Sirius kommer från Uppsala. Klubben skulle tjäna mycket på att döpa om sig men skit i det nu!
Eskilstuna kommer ta 3 nya poäng här och stå på 6 efter två omgångar. Det är iaf vad jag tror. Efter att ha följt de under försäsongen och cupen har de fått så otroligt mycket oförtjänt. Alla så kallade ”experter” har placerat de i botten. Jag tror man tittat på truppen och truppvärdet och inte efter hur de agerat som lag.

Örebro SK – Djurgårdens IF (Mitt tips: 1-1)
Känns ändå som en av de svårare matcherna att tippa, efter att ha sett Djurgården spela ut Sundsvall för att sedan själv bli utspelade gör mig lite fundersam hur bra tränade de är. Mot Sundsvall höll de i 25 minuter ungefär.
Jag tror på en tight och grinig match, ser många gula och kanske något rött kort framför mig.
Detta är en match som ingen av klubbarna vill förlora. DIF måste komma hem till Stockholm med 3p här annars kommer det börja snackas.

IFK Norrköping – AIK (Mitt tips: 0-0)
Omgångens match enligt mig och säkert de flesta. Båda har 1p efter första omgången, båda tippade guldkandidater. Jag tror ingen av lagen vill ge bort 3p till den andre och det gör att matchen kommer bli väldigt tillknäppt. AIK kommer som vanligt att försöka försvara sig till poäng. Jag tror vi får en match som blir ganska lik AIK – Östersund från första omgången.
Med mitt tips innebär detta att båda lagen står på 2p var efter 2 omgångar. Det gör omgång 3 otroligt intressant. Men jag tror också AIK kommer bli ifrågasatt då de inte gjort något mål på 2 matcher samtidigt som de på papperet har ett otroligt kompetent offensivt lag.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.