Sadmir Zekovic – Bryter med Östersund FK

Sadmir Zekovic värdvades in förra sommaren från AFC Eskilstuna som ett komplement till Malcolm Stolt och Sebastian Karlsson Grach i de offensiva formationerna.

Det står nu klart att Sadmir tillsammans med Östersunds FK väljer att bryta kontraktet, för Sadmirs del handlar det troligtvis om att få mer speltid och för ÖFKs del att göra plats i truppen för nyförvärv.

Förra säsongen gjorde Sadmir 10 matcher för ÖFK i Superettan och denna säsong har det blivit 7, dock inte många från start. Han har inte registrerats för något mål eller assist i någon av de tävlingsmatcher han spelat för klubben. Dock några poäng i träningsmatcher.

Personlig analys: Jag tycker inte att han fick den chans han förtjänade men det har också varit hård konkurrens på de offensiva positionerna. Det stod klart rätt tidigt att det var en spelare som Magnus inte riktigt ville satsa på. Uppfostrad i Malmö FFs akademi verkar inte ha hjälpt, han ser ut som en oslipad råtalang som inte fått rätt skolning. Trots många klubbar och 29 år gammal såg hans spel på planen väldigt spretigt ut. Inför säsongen trodde jag kanske att all rutin som han samlat på sig skulle skapa någon slags islossning men tyvärr inte.

Jönköping Södra

Det står nu också klart att han värvades av Jönköping Södra direkt efter han lämnat ÖFK. Han startade på bänken redan igår hemma mot Utsikten, inhopp i matchminut 58 där de förlorade med 0-2.

Bra jobbat av Sadmirs agent får man väl säga.


Jönköping Södra presenterar Sadmir Zekovic:
https://www.jonkopingssodra.se/nyheter/tvaa-nyfoervaerv-klara-foer-soedra/