#40 Simon Marklund – Kanonvärvning!

Östersunds FK gör en kanonvärvning när man plockar in Simon Marklund från Ranheim IL.

Under Magnus Powell har Simon Kroon varit given i 10-rollen men när han varit borta så har anfallsspelet haltat och man har provat olika kombinationer utan att riktigt hitta något som fungerat naturligt bra.

Nu har man äntligen hittat en spelare som man tror kommer kunna fylla den positionen i Simon Marklund.

Simon var under säsongen 2019 aktuell för GIF Sundsvall där han även var på provspel. Dock blev det inget med dem utan han skrev istället på för norska Kongsvinger.


Fakta

Ålder: 23 år
Födelsedag: 14 september 1999
Längd: 1,73 cm
Fot: Högerfotad
Kontrakt till: 31 december 2025


Karriär (Wikipedia)

Marklund kommer ifrån Blåsmark utanför Piteå. Efter spel i Södra United och Infjärdens SK kom han som 13-åring till Storfors AIK:s U17-lag. Som 15-åring flyttade han till Åtvidaberg och lämnade då Storfors AIK för Åtvidabergs FF. Innan flytten hann han göra sina första matcher i division 3. Efter flytten till Åtvidaberg fick Marklund göra sin allsvenska debut i den sista omgången. Med kvarten kvar av mötet med Gefle IF den 31 oktober 2015 fick Marklund göra ett inhopp.

I mars 2019 värvades Marklund av norska Kongsvinger IL, där han skrev på ett treårskontrakt. I april 2021 värvades Marklund av Ranheim.


Personling analys

Jag har under många år kritiserat ÖFKs trupp just på grund av att mittfältet varit för tunt. Det är först denna säsongen som jag känner att vi börjar få balans i truppen igen. Att få in en naturlig offensiv mittfältare som jobbar hårt, är bolltrygg och vill ha mycket boll är precis vad vi saknat de matcher Simon Kroon varit borta. Jag tror detta är nyckeln till att vinna de matcher som tidigare stått och vägt.

Nu hoppas jag att Magnus vågar använda Marklund direkt mot Eskilstuna och då gärna med Malcolm Stolt på topp till att börja med. Det skulle troligtvis ge Magnus en något lägre puls än det vi sett i några av de senaste matcherna.

Jag tycker att det lilla man såg av Marklund i inhoppet mot Landskrona var riktigt lovande, han löpte mycket, ville ha boll, hjälpte till bra defensivt och låg bra centralt i banan utan att spreta iväg.

Jag tror på en riktig succé här, hatten av till Stefan Lundin och alla inblandade bakom denna värvning!