Kontraktsläget i Östersunds FK – Augusti 2023

Sommarfönstret 2023 stänger 31 augusti så fortfarande kan en hel del hända med truppen. Men om vi tar en titt på hur det ser ut med de kontrakterade spelarna just nu så finns det även där lite jobb att göra.

Följ med så förklarar jag.

Följande är kontrakt som går ut 31 december 2023, dvs om 4 månader efter denna säsong

Erick Brendon

FÖRLÄNG!
Motivering: En av våra viktigaste spelare, bör göra allt som går för att få till en kontraktsförlängning dels för att han behövs i laget dels för att vi behöver få en chans att sälja honom.


Jakob Johnson

FÖRLÄNG!
Motivering: Ser fortfarande att det finns utvecklingspotential här, bör absolut få chans till fler säsonger i ÖFK. Ser på sikt också en möjlighet till försäljning.


Myroslav Mazur

FÖRLÄNG!
Motivering: Vår bästa centrala mittback, stor, stark och trygg. Bör absolut förlänga och i princip lika viktig som Erick Brandon. Ett måste att förlänga, hundra procent försäljningspotential framöver.


André Österholm

FÖRLÄNG (Kanske)!
Motivering: Jag gillar Andrés hjärta men det är lite för låga dalar ibland och när han ligger på sin högstanivå så märker man att han får kämpa. Finns det något kvar att förädla? Om alla parter är intresserad så är jag för en förlängning men kanske är det också dags att prova något nytt för båda?


Anton Berg

FÖRLÄNG!
Motivering: Vi har tyvärr på gott och ont inte fått se så mycket av Anton i ÖFK därför blir det direkt svårt att avgöra. Jag förstår om han vill gå vidare för att få speltid men om Keita eller Mills skulle lämna till nästa säsong är han en given andremålvakt. Annars kanske en utlåning under vårsäsongen till att börja med, men då krävs att vi förlänger med honom.


Sam Mensiro

TACKA AV!
Motivering: Jag tror Sam tyvärr gjort sitt på denna nivå som spelare, det gör oerhört ont att inte välja en förlängning med honom men man måste se till klubbens bästa förutsättningar. Jag förväntar mig en enorm avtackning från klubb och fans i sista hemmamatchen för i år! Sam kan trappa ner i IFK Östersund eller ta steg som tränare då jag vet att han utbildat sig för det.


Kristian Novak

TACKA AV!
Motivering: Tyvärr skadebenägen och vi behöver släppa hans plats i truppen för nya spelare. Ser gärna att man gör ett seriöst försök att köpa loss Teo Rask efter säsongen till exempel.
Men Kristian är en bra fotbollsspelare, väljer Stefan att förlänga med honom så är jag OK med det. Men många förlängningar går före just nu.


Kalpi Ouattara

TACKA AV!
Motivering: En spelare av Allsvensk klass när han är som bäst men tyvärr allt för skadebenägen. Även här behöver vi tacka av så att vi får en plats ledig i truppen för en spelbar spelare. Gör ont för Kalip har verkligen kämpat och ställt upp för laget.


Spelaren med kontrakt över nästa säsong eller längre:

2024-12-31
Mansour Sinyan
Ziad Ghanoum
Aly Keita
Simon Kroon
Andrew Mills
Cesar Weilid
Malcolm Stolt
Kevin Jablinski
Jakob Hedenquist
Sebastian Karlsson Grach
Mykola Musolitin
André Nader

2025-12-31
Simon Marklund