Henrik Bellman klar för RSCA Futures (RSC Anderlecht II)

Östersunds FK valde att ej förlänga med Henrik Bellman när kontraktet gick ut sista december 2022 och det står nu klart att han skrivit på för Belgiska Anderlechts andralag som spelar i den Belgiska andraligan (Där även Jordan Attah Kadiris, Lommel SK spelar).

Henrik Bellman kom till Östersunds FK under sommaren 2018 och har under sin tid i klubben spelat 71 officiella matcher. Lite förvånad när jag nu läser statistiken att det bara blivit totalt 2 mål och 3 assist under de tre och ett halvt åren i klubben.

https://twitter.com/belgiskfotboll/status/1613497576208179205?s=20&t=wYmii6eRa7KXMA4hHpwvrQ

Henrik rekryterades in i Ian Burchnalls ÖFK från FC Köpenhamns U19 lag och vi får inte glömma att han även under tiden i Östersunds FK även lånades ut under hösten 2019 till norska Levanger där det blev 11 matcher.

Henrik Bellmans tid i Östersund kommer att kommas ihåg som en mycket seriös och hängiven spelare som allt vill utveckla både sig själv och andra. Spelmässigt en snabb och teknisk spelare som under andra förutsättningar garanterat kan ta ytterligare kliv i karriären. Det blir spännande att följa honom i Belgien.


Målet mot Sirius har fått legendstatus och det är så vi kommer att komma ihåg dig!

https://twitter.com/dplus_sportSE/status/1317831155710910464?s=20&t=Z6_2TRGx-nYgJPv3jFi55w

När karriären är slut hoppas vi att han startar Skåne-TV tillsammans med Simon Kroon. Extrema talanger som sportreporter (på skånska).


Intervju – Försäsongen 2019 med Henrik Bellman

1:30 in om man vill hoppa över reklamen (men se den gärna).

Lycka till i Belgien Henrik och håll dig undan Belgarnas djupa frysboxar!