Välkommen Dalkurd!

Intressanta Dalkurd kommer till Jämtland i den fjärde omgången av Superettan och det är nu ÖFK behöver börja plocka poäng för att inte bli cementerad i botten av tabellen.

Efter en förlust och två oavgjorda är det dags för säsongens första 3 poängare, i alla fall om ni frågar mig.
Dalkurd på hemmaplan och med bra förutsättningar så har vi bra chans.


MATCHFAKTA

  • Superettan 2022 – Omgång 4
  • Motståndare: Dalkurd FF
  • Arena: Jämtkraft Arena
  • Avspark: 13:00 – Lördag 23 april 2022
  • Stream: Discovery+

Domare: Fredrik Hansson
Assisterande 1: Anton Sjöberg
Assisterande 2: Martin Palm
Fjärdedomare: Håkan Modigh


FÖRUTSÄTTNINGAR – Östersunds FK

På skadelistan är fortsatt Malcolm Stolt, Nebiyou Perry, Kalpi Ouattara, Erlend Sivertsen, Sebastian Karlsson Grach. Osäkert lär det väl också vara med Chovanie Amatkarijo som klev av senast med en känning samt Aly Keita som var hemma mot Trelleborg. Som vanligt är ÖFK ganska förtegna med sin matchtrupp så vi får väl se hur det ser ut under matchdagen. Jag känner mig ändå trygg i att vi på något sätt fick ihop en hyfsat bred trupp till säsongsstarten.

Kanske får lägga in ett frågetecken för Sam Mensiro också som saknades i matchtruppen mot Trelleborg, vet inte exakt varför han var utanför? Om man vilade honom eller om han hade någon lättare skada?

Jämfört med matchen mot Trelleborg är förutsättningarna riktigt bra, till och med vädret ser ut att vara perfekt fotbollsväder (sett till spelarna), lite mulet och runt 10 grader. På Norraste stå trivs man ju bäst i 35 graders strålande sol och vattenhink/tvättsvamp! Men då krävs det också att Hörnsparken är öppen så man kan svalka sig på insidan i halvtid.

Jag vill se ett ÖFK som går ut på planen väl förberett och gärna med en plan b ifall vi blir lika sönderlästa som mot Trelleborg. Vi behöver spela vårat spel men vi måste också kunna vara flexibla och ha fler verktyg i verktygslådan när det behövs. Men förstår att det är en process och att det fylls på i den där lådan för varje veckan som går.

Får man önska lite extra så ser jag gärna att vi kan göra ett mål på en fast situation. Hörna, straff, frispark, inkast. Vad som helst, bara vi börjar utnyttja dessa fasta bättre.

Det här med förväntad laguppställning känns lite fånigt eftersom man aldrig vet på förhand hur läget är i truppen, men det är ändå intressant att spekulera. I förra matchen utgick jag från min egen synvinkel hur jag hade ställt upp. Denna gång utgår jag från hur jag tror Magnus och Amir diskuterar. För de har bestämt sig hur det ska se ut och jag tror vi kan förvänta oss väldigt små förändringar genom säsongen.

Enligt Magnus så ska Kamal Issah fasas in men jag tror man startar honom och kör så länge det går, det känns lite Magnus melodi. Han ställer ganska höga krav vad jag förstått.

Med Issah i laget så kommer flexibiliteten i laget att öka, då det kommer finnas större möjligheter att formatera laget på mittfältet. Men jag tror man i början av säsongen kör på så som vi sett de första matcherna för att finslipa det innan man tar nya steg.

Kadiri på topp igen är väl kanske det jag är mest tveksam till, jag tycker inte han bidrar tillräckligt i spelet, vi har inte råd med en target(lyx)spelare som inte är beredd att ta jobbet, jag hade hellre spelat med Österholm som falsk nia för att få spelet på mittfältet att bli starkare. Men jag hoppas jag har fel och att Kadiri kan bevisa det i matcherna framöver.

I övrigt så tycker jag också att det är lite konstigt att man inte ger Peter Amoran mer utrymme, jag ser gärna att han startar några matcher för att avlasta Jablinski. Peter behöver speltid och det är en spelare som kommer ge klubben både sportslig framgång samt ekonomisk framgång om man använder honom rätt. Han är klubbens största tillgång just nu, det måste tränarna förstå. Sedan att han är från trakten ska också ge honom en fördel, vi vill använda och se våra lokala spelare. Detta gäller även Malcolm Stolt när han är tillbaka från sin skada, en kille som har stort hjärta för ÖFK. Vill även se att man ger Linton Ulloa speltid.

Magnus bestämmer! Det vi vill se mot Dalkurd är att vi tagit steg från de tre tidigare matcherna, vi vill se laget utvecklas!

UPPDATERING: Henrik Bellman ådrog sig en skada mot Trelleborg vilket jag helt hade förträngt.
Troligtvis tar André Österholm hans plats på vänsterkanten.


FÖRUTSÄTTNINGAR – Dalkurd FF

Skadeläget i Dalkurd är okänt förutom att Rewan Amin lär vara borta några månader till.
På bänken mot Halmstad senast satt Ahmed Awad på bänken där han även startat de övriga två matcherna denna säsong, totalt har det blivit ungefär 18 minuters spel i snitt per match för honom.
Även Frank Arhin har startat på bänken i någon match men har ännu inte gjort något inhopp.

För övrigt så har Dalkurd fått ihop ett intressant lag till denna säsong, ett lag som bör ha chans att hamna någonstans i mitten av tabellen så länge det inte sker större förändringar i sommarfönstret.

De har inga direkta spelare som sticker ut förutom Rewan Amin då som vore given i startuppställningen om han vore hel och frisk.

De plockade in Bobby Allain från Örebro i slutet av vinterfönstret och även om jag inte rankar Allain högt som Allsvensk målvakt tror jag ändå att han kan göra skillnad i ett Dalkurd i Superettan.

Allain var ju målvakten som stod för Örebro i matchen på Jämtkraft Arena förra säsongen då ÖFK vann med hela 5-0. Förhoppningsvis kan vi toppa det på lördag.

Dalkurd tränas sedan i januari av 42 årige Dalibor Savic med bland annat förflutet som tränare i Djurgårdens u17 samt assisterande i Brommapojkarna och manager i Vasalund.

Förväntad uppställning är 4-2-3-1. Jag har personligen inte sett så mycket av Dalkurds spel denna säsong så kan inte direkt uttala mig om exakt hur de ser ut. Så även det blir intressant.


SofaScore & Bet365

Sett till SofaScore samt Bet365 så förväntas det bli en otroligt jämn match med lite fördel Östersunds FK.

Jag kanske är färgad men efter förutsättningarna så borde det väga över lite mer för Östersund men vi får väl se. Facit har vi efter att matchen har spelats.

Historiskt sett har Östersund haft det svårt med Dalkurd. Kommer själv ihåg premiären 2018 i Gävle där vi efter resan till Emirates skulle sopa rent i Allsvenskan men föll med klara 3-0. Kanske en av Potters jobbigaste och mest oförsvarbara förluster.

Hosam Aiesh skadad och utbytt efter bara några minuter kommer jag ihåg. Fruktansvärd match som jag bevittnade på plats.

Men båda lagen har varit skadeskjutna efter det och byggt nytt.

Och ska ni spela på matchen, använd förstånd.
https://www.stodlinjen.se/


Förväntningar

Jag förväntar mig en mycket fartfylld match där ÖFK tar kommandot, att man inte underskattar Dalkurd och att man fortsätter spela det spel man nu tänkt. Om man inte frångick det i Trelleborg kommer man aldrig göra det, däremot kan man försöka utveckla det och bli mer flexibel som jag skrivit här ovan.

Bristen på uppspelsvarianter var markant mot Trelleborg så det hoppas jag man pratat en hel del om dagarna som gått efter matchen.

Jag förväntar mig fler mål och fler målchanser från ÖFK än de tre tidigare matcherna, jag förväntar mig också ett bättre spel på både offensiva och defensiva fasta situationer.

Det blir intressant att se hur ÖFK formerar mittlinjen nu när de har Kamal Issah att tillgå och vem som får stå tillbaka.

Jag förväntar mig också 3 poäng, så se till att fixa det!

Framåt ÖFK!