Östersunds FK – Säsongsuppstart 2022

Efter några veckors semester samlas åter igen spelarna i Östersund. Återsamlingen var först planerad till den 14 januari men sköts sedan upp till måndagen den 17 januari kl. 14:00.

Från och med tisdagen den 18 januari kommer spelarna att påbörja träningen i ÖP-hallen där det samtidigt kommer genomföras screening samt fysiska tester på hela laget. Utifrån hur smittspridningen ser ut i samhället har Östersunds FK tagit beslutet att inleda träningarna i ÖP-hallen stängda för allmänheten. Detta görs för att kunna kontrollera säkerheten för samtliga. Uppdateras lägesbilden kommer ny information att komma.

Skriver Östersunds FK på deras sida.

Med två nyförvärv presenterade igår fredag så är truppen just nu uppe i 17 spelare.
Jag förväntar mig att 15 av dessa kommer till ÖP-hallen på tisdag. Aly Keita är på landslagsuppdrag och Kalpi Ouattara är långtidsskadad.

Det blir intressant att se om fler spelare saknas på måndag. Det har gått rykten om att fler spelare är på väg från klubben men inget jag tänker skriva mer om just nu. Jag förväntar mig att de som är under kontrakt kommer.

Däremot kan vi inte förvänta oss att Blair Turgott och Patrick Kpozo dyker upp, som jag skrivit tidigare är båda sålda och de sista detaljerna ska förhoppningsvis vara klara i helgen. Det betyder att ÖFK troligtvis borde gå ut och tacka av dessa två spelare i slutet av helgen eller början av nästa vecka.

Truppen just nu:

Det finns fortfarande en del frågetecken kring ledarstaben. Finns frågetecken kring några tjänster som målvaktstränare, scoutansvarig, analysansvarig. Det har heller inte kommunicerats något om fysioteamet. Men vi får hoppas det kommer något framöver.

Två nyförvärv

Cesar Weilid – Högerback
24 år, 1.74 m, skolad i Hammarbys akademi, kontrakt fram till 31 december 2024.

Är en spelare som Östersunds FK presenterar som högerback. I Akropolis där han spelat de senaste säsongerna har han spelad både i 3-backslinje, höger wingback och vänster wingback samt några matcher som central mittfältare.
Ser på papperet ut att vara en hyfsad defensiv allroundspelare.

Det är en spelare som jag personligen inte haft någon koll på. Jag kommer ihåg att han gjorde mål mot ÖFK på Jämtkraft i Svenska Cupen förra året.

Det är en intressant värvning och vi får se hur Magnus och Amir kommer att använda honom. Om det är som högerback är det i konkurrens med Felix Hörberg som tidigare har uttalat sig om att enbart spela på den positionen. Läs artikel här.

Kevin Jablinski – Centerback
25 år, 1.94 m, högerfotad, spelat i en rad norska klubbar och säger sig själv vara en ledartyp.

Kan mycket väl bli Magnus val till lagkapten då de jobbat och känner varandra sedan tidigare. I de intervjuer jag hittat med honom från tidigare klubbar verkar han ha en vinnarskalle. I de klipp jag sett honom spela på YouTube liknar han Thomas Isherwood. Ser ut att ha varit skadad under delar av 2020 så vi får hoppas att han håller hos oss.

Också en intressant värvning även om jag har lite frågetecken om kontraktslängden (1 år). Man undrar varför bara ett år?