Östersunds FK säljer Blair Turgott

Med 6 månader kvar på kontraktet så är det nu klart att Östersunds FK säljer Blair Turgott till Emirates Club i Förenade Arabemiraten. Inofficiell summa enligt rykte ligger strax under 1M SEK. Kontraktslängden ska vara på ett och ett halvt år

Östersunds FK förväntas göra detta officiellt inom snar framtid.

Emirates Club spelar i UAE Pro League och ligger sist i tabellen efter 12 spelade omgångar.

Enligt rykte ska Blairs familj redan befinna sig i UAE.

Blair Turgott kom till Östersunds FK sommaren 2019 från Maidstone, England.

Analys

Även om summan (enligt rykte) blev betydligt lägre än vad jag hade hoppats på känns det ändå bra att vi lyckas sälja en spelare, pengar måste in i klubben och Blair har sagt sig vara klar med Östersunds FK så då är det lika bra att båda parter skiljs åt och jobbar mot sina mål på var sitt håll.

Visst är det tråkigt, jag hade gärna sett att man förhandlat ett nytt 2-årskontrakt men förstår också att det kanske inte känns så intressant efter allt som hänt i klubben senaste året.

Ny kultur, ny liga, gissningsvis lite bättre betalt och bättre väder var nog några variabler som avgjorde valet.

Även om Blair Turgott var klubbens bästa målskytt förra säsongen så tycker jag ändå inte ÖFK fått ut det mesta av honom. Jag tycker inte heller att tappet av Blair Turgott är något att gråta över. Det märktes under hela säsongen att han var i klubben för att spela för sig själv i första hand. ÖFK behöver spelare som vill spela för laget och som skapar personlig framgång tillsammans med resten av laget.

Ersättare?

Känner inte direkt att det finns någon mening med att försöka hitta någon ny Blair Turgott utan ersättare finns redan i laget. Jag ser gärna att man satsar offensivt på Malcolm Stolt och Nebiyou Perry under 2022 till att börja med.

Lyckas de skapa sportslig framgång för klubben kommer de båda ha möjlighet att gå för bättre pengar och skapa egna personliga kontrakt som är bra mycket bättre än det Blair Turgott lyckats med i detta fönster.

Men visst behöver vi någon mer offensiv spelare in i laget. Eftersom vi inte hade någon tydlig offensiv spelidé förra säsongen så handlar det mer om att få in nya spelare än att hitta ersättare.

Tack för allt Blair Turgott, lycka till i solen!