Tippar omgång 21 – Allsvenskan 2021 (rättad)

Omgång 21

Malmö FF – Örebro SK
Tips: 3-0
Malmö FF borde inte ha några som helst problem med Örebro. Garanterat Malmö-seger frågan är bara hur stor.

Resultat: 5-1
Ja något större resultat än jag tippat men inte helt oväntat. Stabilt från MFF.


Östersunds FK – Djurgårdens IF
Tips: 1-2
Östersund spelar bra hemma men kommer ligga för defensivt i sina positioner för att rå på ett Djurgården som skickar allt framåt. Dock blir det ett ställningskrig och hyfsat jämt. Djurgården drar längsta strået. Flaggar för möjligt oavgjort för så starka är ÖFK hemma.

Resultat: 0-3
Större vinst än jag räknat med men rättvist, Östersund nådde inte upp till Elfsborgsmatchen idag. Djurgården gjorde sitt jobb.


Mjällby AIF – IF Elfsborg
Tips: 0-2
Mjällbys taktik att parkera bussen tar slut mot Elfsborg som har två förluster i bagaget. De har inte råd med varken förlust eller oavgjort om de vill haka på i toppen. Mjällby mållösa i ytterligare en match.

Resultat: 4-0
Hyfsat bombresultat. Elfsborg inne i en svacka men de studsar garanterat tillbaka mot Göteborg.


IFK Norrköping – Varberg BoIS
Tips: 3-2
Tror på en händelserik match med en hel del mål och kort. Norrköping är det starkare laget över 90 minuter.

Resultat: 2-1
Kanske inte så händelserik som jag hade förväntat mig men seger för Norrköping.


BK Häcken – Hammarby IF
Tips: 1-2
Häcken förlorar rättvist hemma mot Hammarby. Häcken har inte mycket att erbjuda i år.

Resultat: 1-1
Ett resultat som Hammarby måste vara väldigt besvikna över. Här hade de chansen att ta några extra steg mot toppen. Häcken tar ett viktigt poäng och ligger nu 3 poäng före IFK Göteborg.


Degerfors IF – AIK
Tips: 2-2
Kan det bli oavgjort? Ja, Degerfors självförtroende är åter igen återställt efter matchen senast mot Djurgården trots förlust. Nikola Durdic visar att han fortfarande kan göra mål och mot AIK kommer han vara extra bra.

Resultat: 2-1
Edvardsen har vaknat igen och då vinner man över AIK som troligtvis är mycket besviken över sin insats. Här hade 3 poäng varit mycket nödvändiga för toppstriden.


Halmstads BK – IK Sirius
Tips: 1-1
Halmstads effektivitet i försvaret tjänar dem ett poäng även om det är Sirius som kommer ligga på större delen av matchen. Delade poäng till två lag som inte vill förlora.

Resultat: 1-1
Prickar in rätt resultat men kanske också väldigt väntat. Sirius ligger i nedre mittenregionen nu med 27 poäng och riskerar inte några poängtapp framöver.


IFK Göteborg – Kalmar FF
Tips: 1-3
Göteborg håller inte Allsvensk klass och har inte en chans mot ett lagstarkt Kalmar som kommer föra matchen. Tack säger Kalmar. Valet av Stahre ångras nog bittert i Göteborg.

Resultat: 0-2
Med matchenspelad så kanske mest rättvist hade varit mitt tips ändå. Men IFK Göteborg håller inte Allsvensk klass just nu och har väldigt svårt att få ihop lagdelarna till ett vettigt spel. Det var verkligen klasskillnad och Kalmar vinner rättvist. Blåvitts trupp på papperet borde ligga betydligt högre, något riktigt generalfel måste det vara i klubben.