Tippar omgång 20 – Allsvenskan 2021 (rättad)

Dags för omgång 20


IK Sirius – IFK Norrköping
Tips: 1-2
Sirius är starka hemma men inte starka nog för att slå Norrköping just nu. Flaggar för fler Norrköpingsmål.

Resultat: 2-4
Ja nog blev det fler Norrköpingsmål. Hannes Sveijer fick hämta ut bollen 4 gånger ur sitt mål.


IF Elfsborg – Malmö FF
Tips: 1-3
Omgångens intressantaste match. Malmö FF får absolut inte tappa fler poäng just nu. Elfsborg fick inte till det senast mot Östersund fortsätter tappa i toppstriden.

Resultat: 0-1
6 tappade poäng på de två senaste matcherna gör att Elfsborg tappar mark i toppstriden. Malmö FF hänger dock med.


Djurgådens IF – Degerfors IF
Tips: 3-0
Inga problem för Djurgården att ta sig an Degerfors hemma. Bollar kommer rulla in och Degerfors är i bottenkris.

Resultat: 3-2
Nåja, lite problem hade Djurgården allt med Degerfors nyförvärv Nicola Durdic som på egen hand var nära att plocka med poäng hem till Bruket. Degerfors blev också bestulen på en straff.


Örebro SK – Östersunds FK
Tips: 1-2
Östersunds FK bryter bortamatchtrenden (2 mål på 9 matcher) genom att öka bortamålen med med 100%. Örebro sist i tabellen efter kvällens match.

Resultat: 2-0
Riktigt dålig match av Östersund som än en gång inte klarar av att göra mål på bortaplan. Östersund gav bort segern till Örebro med ett allt för defensivt och försiktigt spel.


Mjällby AIF – Halmstads BK
Tips: 1-1
Två lag som bestämt sig för att parkera bussen. Kommer inte vara speciellt underhållande match men ytterligare ett viktigt poäng för Mjällby i bottenstriden.

Resultat: 0-0
Det blev ännu mer parkerade bussar än vad jag räknat med, inte ett mål. Mjällby har nu fyra 0-0 matcher på sina fem senast spelade.


Hammarby IF – IFK Göteborg
Tips: 3-2
Målrik match med två lag som vill vinna. Dock fördel för hemmaspelande Hammarby. IFK Göteborg dras mer och mer in i bottenstriden. Flaggar för fler mål och riktig Hawaiifotboll.

Resultat: 3-0
Den riktiga Hawaii-fotbollen uteblev mest på grund av att IFK Göteborg inte klarar av att spela fotboll mot Allsvenskt motstånd längre. Hammarby borde gjort några fler mål. Blåvitt aldrig ens i närheten av att hota.


Kalmar FF – AIK
Tips: 2-2
Kalmar överraskar och tar poäng av AIK, kan nog till och med bli Kalmarvinst här. Kalmar är riktigt starka hemma.

Resultat: 1-1
Kalmar såg länge ut att gå vinnande ur denna match men AIK lyckades kvittera i slutet. 1 poäng var. Tror båda får vara nöjda med det.


Varberg BoIS – BK Häcken
Tips: 1-1
Jämn match. BK Häcken får inte riktigt till det i år samtidigt som Varberg har bra flyt nu.

Resultat: 1-1
Nöjd med omgångens tippning, detta kändes som omgångens mest oavgjorda match. Varberg gjorde ett snabbt ledningsmål sedan kommer Häcken tillbaka något. Båda lagen cementerade i mitten och mycket ska till om Häcken ska dras in i någon bottenstrid.