Tippar omgång 19 – Allsvenskan 2021 (rättad)

Dags för omgång 19


Degerfors IF – IK Sirius
Tips: 2-2
Här får Degerfors inte tappa poäng! Blir en tät match med många mål från båda lagen. Jag tror ändå att Degerfors studsar tillbaka och tar ett poäng här. IK Sirius hyfsat nöjd ändå.

Resultat: 1-2
Sirius kniper ytterligare 3 poäng och Degerfors verkar fortsätta rasa samman.


Malmö FF – Djurgårdens IF
Tips: 2-1
Svårtippad match, Malmö mitt i Champions Leaguespel och Djurgården inne i en svacka. Jag TROR inte Djurgården är i form för att ta poäng av ett Malmö, inte ens om de roterar laget. Men visst vore tabellen spännande OM det skulle vara så att Djurgården tar och vinner här? Bra för Svensk fotboll?

Resultat: 1-1
Inte så mycket att säga om detta mer än att båda lagen tappar i toppstriden.


BK Häcken – Mjällby AIF
Tips: 2-1
Häcken studsar tillbaka och tar tre poäng av Mjällby. Eller?

Resultat: 0-0
Inte sett matchen men man börjar ana att Mjällby börjat parkera bussen. Får ta en titt på denna match till veckan för att se vad som händer i båda lagen. Häcken fortsätter underprestera med den spelartrupp de har.


IFK Norrköping – Örebro SK
Tips: 5-1
Går all-in på Norrköping här, tror Örebro har tappat det för denna säsong samtidigt som det blir lite ketchupeffekt när Norrköping slappnar av och leker fotboll på hemmaplan. Kan tänka mig att Örebro plockar ytterligare något rött kort här.

Resultat: 3-0
Inte lika stor vinst som jag själv tippade. Läst kommentarer till matchen och det finns Örebroare som är nöjda med ÖSKs kämparinsats. Säger väl en del om var laget befinner sig just nu.


Östersunds FK – IF Elfsborg
Tips: 2-1
Jag måste tippa vinst för ÖFK annars kan jag lika gärna börja kolla på Curling. Men sanningen här är att ÖFK troligtvis kommer till start med en riktigt stark startelva samtidigt som Elfsborg har match mot Malmö redan på Onsdag igen.
Simon Strand avstängd. Flaggar för ÖFK-vinst här.

Resultat: 3-1
Skönt att man får rätt någon gång. Bättre startelva än länge hos ÖFK och en hyfsat stark bänk tillsammans med nytt självförtroende och tydligare spelidé tar ÖFK 3 poäng av Elfsborg som också tappar i toppstriden.


Halmstads BK – Kalmar FF
Tips: 1-3
Halmstad brukar spela riktigt bra hemma men jag tror inte de rår på Kalmar som är riktigt heta just nu. Halmstad orkar inte riktigt säsongen ut. Inte ens på hemmaplan.

Resultat: 0-1
Inte lika många mål som jag hade tippat men seger för Kalmar FF som nu trampat upp på en sjätteplats i en något halt tabell.


AIK – IFK Göteborg
Tips: 4-0
Allt rasar för IFK Göteborg samtidigt som AIK vill ha revansch för senast mot Mjällby. IFK Göteborg gjorde en bra match senast och de har väl inte gjort två bra matcher i rad på flera år nu. Så lär det väl inte bli här heller.
AIK har mer att spela för. IFK Göteborg förstår inte hur läskig deras situation i botten egentligen är.


Hammarby IF – Varberg BoIS
Tips: 1-2
Omgångens mest svårtippade match. Hammarby gör ytterligare en bottenmatch när de egentligen behöver vinna. Detta är nog en sådan match där många Bajenfans tagit ut tre poäng i förväg också.
Varberg imponerar.