Tippar omgång 18 – Allsvenskan 2021 (rättad)

Dags för omgång 18!


IK Sirius – Östersunds FK
Tips: 0-3
Sirius brukar ha svårt för Östersund och med David Mitov Nilsson skadad samtidigt som Östersund kommer ösa på framåt med ett rakare spel och fler avslut mot 19-årige Hannes Sveijer. Att lagkapten Tim Björkström också är borta talar inte för Uppsala.

Resultat: 1-0
Blev inte den utväxling som jag hade önskat. IK Sirius är ett bra fotbollslag och jag blir mer och mer imponerad av Daniel Bäckströms arbete med laget. Man har trotts allt tappat några tongivande namn under säsongen.
Östersund såg lovande ut, speciellt i andra halvlek. Elfsborg kommer inte få det lätt på Jämtkraft till helgen.


Malmö FF – IFK Norrköping
Tips: 1-2
Malmö tappar ytterligare poäng mot Norlings Norrköping. Många nyckespelare borta i Malmö samt Champions League och Juventus på radarn kommer skaka laget.

Resultat: 1-1
Har sett delar av matchen och det blir rätt tydligt att Malmö inte bygger sitt spel på spelidé eller matchcoachning utan Malmös framgång ligger på nyckelspelare. När dessa är borta så är MFF bara ett vanligt Allsvenskt lag. Norrköpings mål kom på ett tveksamt domslut så resultatet kanske inte är jätterättvist. Peking måste våga släppa på handbromsen om man vill uppåt i tabellen.


Djurgårdens IF – Hammarby IF
Tips: 2-3
Derby, Hammarby tar hem denna match i slutminutena. Börjar det snackas i Djurgården nu?

Resultat: 4-1
Hyfsat utskåpning av Djurgården. Magnus Eriksson ska ha mycket beröm för hur han såg till att laget kämpade sig in i matchen och vann. Hammarby såg inte lika hungriga ut och man trodde nästan att Billborn var tillbaka på bänken när man såg det obefintliga mittfälltsspelet.


Kalmar FF – Degerfors IF
Tips: 3-0
Det rycktas om att Kalmar lagt in dubbla träningspass under uppehållet. Degerfors kommer inte hålla och tar inga poäng i Kalmar.

Resultat: 4-1
Ok, änligen hyfsat rätt tippat. Men Degerfors verkar ha något generalfel just nu. De var bättre i början av säsongen trots att de har betydligt bättre trupp på papperet nu. Måste handla om en ledarfråga.
Det gör det även i Kalmar även om det haft motsatt effekt. Henrik Rydström lär finnas på många skandinaviska klubbars önskelista efter denna säsong. Vilket lyft för Kalmar!


IFK Göteborg – Halmstad BK
Tips: 1-2
Halmstad kommer vinna på taktik och tålamod. IFK Göteborg tappar ytterligare och även här kommer det börja snackas igen.

Resultat: 2-0
IFK Göteborg såg för en gångs skull bekväma ut med att spela fotboll. Det resulterade i två trygga mål och en nolla bakåt. Varför spelar de inte alltid så här? Hamlstad gör också som jag skrev från början av säsongen. Gör svagare matcher borta än hemma. Idag stämde även det.


Örebro SK – Varberg BoIS
Tips: 1-3
Varberg snäppet bättre på alla positioner och Örebro orkar inte kämpa sig igenom 90 minuter ens på hemmaplan.

Resultat: 0-3
Enkel match för Varberg som går från klarhet till klarhet. Örebro har det riktigt kämpigt trots ett fint sommarfönster.


Mjällby AIF – AIK
Tips: 0-3
AIK åker söderut och gör det de behöver för att ta ytterligare 3 poäng.

Resultat: 0-0
Vilken besvikelse detta måste vara för samtliga AIK-inblandade. Bra läge att ta tre poäng för att fortsatt ligga med högst upp. Nu missar man det och Mjällby får 1 viktigt poäng i bottenstriden.


IF Elfsborg – BK Häcken
Tips: 2-2
Omgångens enda oavgjorda match. Halvderby mellan två gulsvarta lag. Elfsborg sörjer 3p.

Resultat: 4-2
Elfsborg rusar framåt både på planen och tabellen. De skiter lite i att de släpper in mål för de vet att de kan göra fler än motståndarna. Lite klassiskt 4-3-3 spel. BK Häckens fina period som de hade efter tränarbytet ser ut att vara över och nu ligger man på en 10 plats och riskerar att hamna i bottenstriden igen om man inte börjar ta poäng igen.