Tippar omgång 12 – Allsvenskan 2021 (rättad)

Så var vi framme vid omgång 12, snart är halva säsongen spelad och jag tycker att från omgång 11 kan man se en något skiktad tabell där Häcken och IFK Göteborg nu hittat till övre halvan.

Vi ser nu samtliga storlag på den övre halvan och de något mindre lagen på den undre. Malmö toppar och Örebro i botten. Jag tror det står sig även efter att omgång 12 är spelad.

Mjällby AIF – Malmö FF
Tips: 1-3
Malmö trivs med tätt matchande och det ger chansen till fler spelare i truppen att få visa upp sig.
Jag har svårt att se hur Mjällby skulle lyckas ta 3 poäng i denna match. Möjligtvis att Amin Sarr gör ytterligare en bra match då han säkert vill visa upp sig mot sitt Malmö.

Resultat: 0-2
Malmö spelade tryggt och säkert. Mjällby försökte men det märktes att det var klasskillnad.
Finns inget mer att säga om det. Malmö ser starkare ut nu än i början av säsongen.

IK Sirius – Degerfors IF
Tips: 0-3
Två lag som rasat genom tabellen de senaste omgångarna som nu har chans att bygga moment igen. Här tror jag Degerfors har den starkaste motivationen och det starkaste psyket att studsa tillbaka. De har även den bättre truppen sett på papper. Förlust för Sirius och jag tror man kommer förändra i leden inför hösten.

Resultat: 2-0
Här gick det tvärt om än vad jag såg i spåkulan. Mycket oroande för Degerfors och det ser ut som man tappat allt? Hur kan det bli så? Sirius får ett litet andningshål inför kommande omgångar och är just nu i skrivande stund bäst av de 8 lagen på undre halvan. Frågan är hur länge det håller?

Kalmar FF – Djurgårdens IF
Tips: 0-3
Kalmars drällande med boll i backlinjen kommer straffa sig. Djurgården kommer ta 3 enkla poäng.

Resultat: 0-1
Såg inte matchen men enligt rapporter såg det ut ungefär som förväntat. Kalmar försöker behålla bollen i backlinjen men lyckas inte åstadkomma något. Djurgården spelar smart och tar med sig 3 poäng precis som väntat.

Hammarby IF – IFK Norrköping
Tips: 2-2
Svårtippad match, efter senaste omgången borde jag sätta Hammarby som segrare här men tror Richard Norling har en plan. Men oavgjort eller vinst för Hammarby är mitt tips här. Norrköping är för fega för att ta tre poäng borta på Tele2 just nu.

Resultat: 2-1
Blev ungefär som jag tippade. Norlings handbroms är för stark för lagets bästa. Hammarby tar en stark 3poängare och ser starka ut.

BK Häcken – IF Elfsborg
Tips: 1-2
Jag tror båda lagen är lite slitna efter veckans europaspel. Elfsborg kommer inte chansa i denna match utan kommer spela säkert med de spelare de har. Man kommer kontrollera matchen och tillslut vinna. Möjligt att jag ser ett oavgjort resultat här också. Men i så fall i samband med en stökig match med många kort, skador och avbrott.

Resultat: 1-1
Blev ungefär som jag tippade här med, oavgjort efter en stökig match och hela 10 gula kort delades ut.

Varberg BoIS – IFK Göteborg
Tips: 1-3
Jag tror IFK Göteborg kommer fortsätta vinna mot lagen i undre halvan av tabellen hösten ut. Jag tror man fått balansen i laget nu som man så länge sökt och jag tror inte heller Varberg har så mycket att sätta emot just nu.
Möjligt att det kan bli ett annat resultat om Varberg lyckas störa Blåvitt och få till en stökig match.

Örebro SK – AIK
Tips: 1-2
Örebro ställer möjligtvis nyförvärven på planen idag men jag tror inte det räcker. Har tippat fel några gånger nu där jag sågat AIK och tänker inte gå på det igen. AIK vinner men med kniven mot strupen. Örebro fortsatt sist i tabellen.

Östersunds FK – Halmstads BK
Tips: 2-1
Måstematch för Östersund för att inte halka efter i botten. Förlust här och man blir nog tvungen att förändra något i ledningen. Jag tycker personligen att Östersund har truppen för några platser högre än var man är idag.
För Halmstad har jag tippat många poäng hemma, få poäng borta. Här tror jag Halmstad är nöjda med 1 poäng och det kommer straffa dem. Mål i slutminuterna gör att ÖFK tar 3 livsviktiga poäng.