Tippar omgång 11 – Allsvenskan 2021 (Rättad)

Det rapporteras vara varmt och fint väder i hela Sverige så detta kanske blir Allsvenskans varmaste omgång 2021?

Det är en hel hög svårtippade matcher men jag gör som vanligt mitt bästa.

Degerfors IF – Malmö FF
Tips: 3-2
Flaggar för skräll här. Malmö har nyligen haft hyfsade problem med Riga i europakvalet och har några extra matcher i benen. Det samt att det ser ut att kunna bli över 25 grader varmt på Stora Vallas gräsplan idag bäddar för Degerforsseger. Degen har haft en bra period i Allsvenskan och har riktigt bra offensiva spelare som kan ställa till det för Malmö. Det här blir en intressant match att se!

Resultat: 0-5
Vad händer med Degerfors? Visst, Malmö spelade bra men laget från bruket föll samman totalt. Detta är inte det Degerfors som jag sett tidigare under säsongen. Fortsätter det så här rasar man genom tabellen.

IF Elfsborg – Östersunds FK
Tips: 1-2
Elfsborg saknar Frick och lagkaptenen Johan Larsson. Jag tror att ÖFK som börjar få tillbaka skadade spelare studsar tillbaka och vinner denna match idag. Ser man bara efter tabellen så ska så klart Elfsborg vinna men fotboll är fotboll.

Resultat: 3-0
Östersunds FK ser väldigt vilsna ut för tillfället och man spelar inte alls bra. Det finns en mängd med frågetecken i klubben. Elfsborg gjorde vad som förväntades.

IFK Norrköping – BK Häcken
Tips: 1-1
Känns som det kan bli en tillknäppt match i Norrköping så som det ofta blir. Kanske att båda lagen är lite för defensiva och försiktiga? Båda är mer rädd att tappa poäng än glada att ta tre poäng så det bäddar för oavgjort.
Det blir intressant att följa BK Häcken som jag tycker sett pigga ut efter tränarbytet.

Resultat: 0-1
Här tycker jag ändå att jag kan vara nöjd med mitt tips. Det blev en tillknäppt match där Häcken vågade mest. Norrköping har inte råd att tappa tre poäng på detta sätt.

Örebro SK – Hammarby IF
Tips: 1-4
Tror att Hammarby kör över ÖSK idag. Det jag sett av nya Hammarby efter Billborn är att de för första gången på några år börjat spela mer fotboll, tidigare var det bara offensivt eller defensivt. Nu ser det ut som man också försöker lägga in delar av bollinnehav och spel på mittfältet på ett bättre sätt. Får man till det tror jag Bajen blir farliga resten av säsongen. Ska dock säga att jag inte är helt övertygad med tränarvalet. Vi får se efter matchen. Örebro får förlita sig på att nyförvärven plockar poäng senare i höst.

Resultat: 0-2
Kanske inte var någon överkörning men Hammarby kontrollerade matchen och såg ut som det bättre laget på planen. Hammarbys spel över lag har höjt sig något efter tränarbytet. Intressant att se hur man utvecklas under hösten.

AIK – Kalmar FF
Tips: 0-2
Jag är ruskigt imponerad av Kalmar i år, de spelar på ett sätt som jag inte såg framför mig innan säsongen startade.
Besvikelsen är dock stor över AIKs prestation i år, jag tycker inte alls att Bartosz Grzelak nått upp till rättvis nivå. Det saknas verktyg i hans låda samtidigt som dimman av stockholmspersonligheten döljer det så fint med tomma ord. Genomskådad! AIK förlorar idag.

Resultat: 2-0
Här tappar Kalmar och kanske är det så att även deras flyt är slut för denna säsongen? Kalmar är nu nere på en 9e plats. AIK imponerar inte men tar ändå viktiga 3 poäng och ligger på en 4e plats i tabellen.

IFK Göteborg – Mjällby AIF
Tips: 2-1
Jag vågar försiktigt tro att IFK Göteborg blir bättre och bättre efter tränarbytet samtidigt som Mjällby tappar det fina momentet från säsongens start. Det bäddar för Blåvit seger idag. Möjligtvis oavgjort beroende på Blåvits form.

Resultat: 3-2
IFK Göteborg börjar vinna matcher igen, injektionen av tränarbytet och sommarvärvningarna har gett resultat. Vi får se hur långt det håller. För Mjällby ser det allt tyngre ut även om Amin Sarr, lånet från Malmö FF ser ut att kunna göra skillnad.

Halmstad BK – Varbergs BoIS FC
Tips: 3-3
Jag tror Halmstad tappar sitt defensiva spel här då de vill gå för vinst. Varberg kommer också köra mer framåt än bakåt idag. Det tror jag gör att vi här får omgångens målrikaste match. Vi kommer få se ett Halmstad som försöker spela lite mer öppet och rakt än tidigare. Varberg kommer ligga på och erbjuda kontringstillfällen.

Resultat: 1-1
Det blev en något mer tillknäppt match än jag hade förväntat mig, det märktes tydligt att det var två lag som var oroliga att tappa poäng. Taktisk kamp mellan två bra och smarta tränare.

Djurgårdens IF – IK Sirius
Tips: 3-0
Jag tror Sirius har tappat säsongen totalt och kommer sjunka som en sten genom tabellen i höst. Det kommer krävas ett jättefönster (eller tränarbyte) från att hindra Uppsalaklubben från att åka ur. Mot Djurgården har de inget att sätta emot. Det KAN bli ännu större seger för Djurgården lite beroende på hur man bromsar mot slutet.

Resultat: 5-1
Djurgården växlar upp samtidigt som Sirius ras genom tabellen är ett faktum. En äkta botten mot toppen match.
Frågan är vad Sirius kan göra för att bromsa fallet? Tränarbyte? Spelarvärvningar?