Tippar omgång 8 – Allsvenskan 2021 (rättad)

Då är vi redan framme vid sista omgången innan EM-uppehållet.

Om jag fått välja ut tre intressanta matcher så hade jag först valt Djurgårdens IF – IFK Göteborg för det känns som omgångens mest klassiska möte.

Som match två hade jag valt BK Häcken – Varberg för två anledningar. 1. Jag vill se om Häcken klarar av att vinna en match innan uppehållet. 2. Jag tycker Varbergs lag går från klarhet till klarhet.

Match tre hade varit Halmstad – Degerfors. Dels verkar det som att Halmstad börjar vakna ur sin defensiva sömn och Degerfors är ett lag som spelar bra fotboll just nu.

Men, nu ska vi tippa!


AIK – Mjällby AIF
Tips: 2-1
Tror på ungefär liknade match som mot Östersund för AIK. Att man startar starkt och gör snabba mål för att sedan bevaka ledningen. Mjällby tror jag kommer stå emot ganska bra och det kan nog bli jämt mot slutet.

Resultat: 2-2
Bara sett höjdpunkter men det ser ut som båda lagen gör en stark insats. Klart besvikelsen är stor hos AIK att bara få med sig ett poäng från Friends. Mjällby är nog ganska nöjda med sina 8 första matcher denna säsong.


Östersunds FK – IK Sirius
Tips: 2-0
Känns som en måstematch för Östersund, de måste ta tre poäng här för att försöka få huvudet över vattenytan under uppehållet.
För Sirius del handlar det mest om att åka upp till Jämtland och göra sitt bästa. Båda lagen är nog lite osäkra var de står för tillfället.
Jag tror på en seger för Östersund som verkar få tillbaka spelare från skador i matchtruppen igen.

Resultat: 3-0
Östersund vann efter mycket effektivt och övertygande spel. Sirius försökte spela sitt spel de första 20-25 minuterna men sedan tog Östersund över totalt. Sirius matchplan rasade som ett korthus. Säkert en stor besvikelse i Uppsalalaget efter matchen. Men jag tror många underskattar Östersunds höjd.


Kalmar FF – Hammarby IF
Tips: 1-4
Jag tror proppen går ur Kalmars fina start. Hammarby kommer springa hem matchen och göra några snygga mål.
Kalmar får det tufft och får gå på vila med en förlust.

Resultat: 2-1
Har inte sett något från matchen, inte ens målen så ska inte skriva för mycket. Men jag hade helt fel i mitt tips här. Kalmar går från klarhet till klarhet som det ser ut. Men hur länge håller det?
Min gissning är att vi får se förändringar i Hammarby under uppehållet. Sedan tror jag också vi kommer få se ett helt annat lag när publik släpps in på arenorna.


Halmstads BK – Degerfors IF
Tips: 2-2
Halmstad är bra hemma, Degerfors inte lika starka på bortaplan.
Jag tror på en jämn och målrik match där Halmstad spelar mer offensivt än vad vi är vana. Blir det inte oavgjort tror jag Degerfors är det starkare laget.

Resultat: 0-0
Oavgjort blev det, men helt utan mål. Lite ovanligt för Degerfors men att möta Halmstad hemma är inte enkelt. Intressant att se vilket av dessa två lag som kommer prestera bäst i höst. Min gissning är att de kommer vara ganska jämt.


Djurgårdens IF – IFK Göteborg
Tips: 5-0
Djurgården kommer in med säsongens klaraste seger och Göteborg får åka hem och skämmas. Lär nog byggas om en hel del på västkusten under uppehållet. Djurgården nöjdare än någonsin.

Resultat: 0-0
Såg matchen, kan vara en av de tråkigaste jag sett under hela säsongen. Garanterat topp 3. IFK Göteborg gjorde allt för att få till ett oavgjort resultat. Djurgårdens IF såg inte motiverade eller intresserade ut att kämpa för segern som tidigare matcher. Kanske är det början till en lite dipp vi ser? I så fall kommer ju ledigheten lämpligt för dem. De har toppat sin formkurva sedan februari så inte konstigt om det dalar nu. Det jag sett av IFK Göteborg denna säsong är att de underpresterar kanske mest av samtliga lag i hela serien. Måste vara fruktansvärt frustrerande för alla supporters.


BK Häcken – Varberg BoIS
Tips: 2-3
På något sätt tror jag Varberg kommer komma tillbaka båden en två och tre gånger i denna match. Sista målet på övertid och luften ur för Häcken. Frågan är hur Häcken ser ut när serien startar om i början på juli.

Resultat: 3-1
Tidigt rött kort hos Varberg, ett rött kort som jag tycker var väldigt hårt bäddar för Häckens första seger i år och kanske Varbergs sämsta match för säsongen. Såg delar av matchen och Häcken såg starkare ut än tidigare. Varberg jagade förjävels.


IF Elfsborg – IFK Norrköping
Tips: 1-1
Stor tro på att detta blir omgångens tråkigaste match. Oavgjort, defensivt hos Norrköping som parkerar bussen och ett Elfsborg som inte lyckas med så mycket. Båda lagen kommer vara besviken efter matchen.

Resultat: 1-0
Bara sett höjdpunkter från matchen, kan bara ha varit underhållande för Elfsborgfans? Richard Norlings defensiva spel verkar inte vara det IFK Norrköping behöver. 10 mål på 8 matcher och +3 i målskillnad är i underkant med den trupp som finns på papperet. För Elfsborg så var det en viktig vinst så klart. 13 poäng efter 8 spelade matcher ger en 4:e plats .


Örebro SK – Malmö FF
Tips: 1- 4
Malmö är på gång nu, trots skador så kommer det bli en klar vinst och en match med många mål. Tror absolut inte Örebro plockar några poäng här men ett mål får de. Malmö håller ju aldrig nollan?
Kanske Axel Kjälls sista match som tränare i Örebro innan han får jobbet som sortchef?

Resultat: 1-2
Såg hela matchen. Till att börja med så tycker jag Malmös startelva är deras svagaste på väldigt länge. Kanske den svagaste på 10 år? Däremot stort plus att de vågar satsa på så många egna talanger. Och man lyckas även vinna matchen tillslut. Dock inte med så stora siffror som jag tippade. Örebro pressade faktiskt Malmö riktigt bra sista kvarten och det hade faktiskt kunnat sluta oavgjort. Även om Malmö leder en något haltande tabell innan uppehållet så tycker jag inte att de övertygar lika mycket i år. Den trupp de har idag kommer inte hålla för Europaspel men förväntar mig en hel del förändring i sommarens transferfönster.
Örebro näst sist i tabellen men spelet mot Malmö visade ändå på att man är på väg uppåt formmässigt efter en bedrövlig start.