Tippar omgång 7 – Allsvenskan 2021 (Rättad)

En omgång med bara en riktigt ordentligt intressant match. Derbyt mellan Hammarby och Djurgården. I övrigt känns det ganska lugnt.

Finns några matcher där lagen måste vinna, till exempel så måste Malmö FF ta tre poäng av Kalmar FF. IFK Norrköping bör absolut ta tre poäng av Varberg. AIK förväntas ta tre poäng uppe i Östersund och IFK Göteborg har nog också krav på sig att ta tre poäng mot Sirius.

Spännande!


Hammarby IF – Djurgårdens IF
Tips: 1-1
Slaget om Tele2. Tror på oavgjort faktiskt och vinner något lag är det Djurgården. Svårt att tippa faktiskt.

Resultat: 2-2
För det första så var det en match med väldigt låg domarkvalité. För det andra slutade matchen oavgjort precis som jag förutspådde. Hammarby lyfter sig alltid mot Djurgården samtidigt som Djurgården alltid ser lite extra skärrade ut mot Hammarby. Oavgjort får man väl säga är rättvist men kanske lite övervikt till Hammarby?


IF Elfsborg – Halmstad BK
Tips: 3-0
Halmstad har det svårt borta och Borås är inget undantag. Hyfsat enkel match för Elfsborg.

Resultat: 2-3
Det såg ju så bra ut, Elfsborg tog ledningen redan i 1 minuten och sedan ganska snabb 2-0 ledning. Men Halmstad kämpade sig tillbaka. Jag hade helt räknat ut Halmstad som ett lag som kunde ta poäng borta. Förlåt. Kämpigt för Elfsborg som är väldigt hög och låg.


Varberg BoIS – IFK Norrköping
Tips: 1-2
Varberg är bra men Norrköping avgör i slutet av matchen och åker hem med tre poäng.

Resultat: 2-1
Missräkning för Norrköping mot ett Varberg som börjar hitta mer och mer rätt. Oroväckande ändå för Norrköping som nog allt har spelarmaterialet för att ta poäng i denna match. Också lite oroväckande för Rickard Norling som verkligen behöver bevisa att han är en tränare att räkna med.


Mjällby AIF – BK Häcken
Tips: 2-0
Häcken är på dekis det vet vi och energin kommer inte räcka mot ett hårt kämpande Mjällby som hyfsat enkelt tar 3 nya poäng.

Resultat: 1-1
Häcken börjar vakna och Mjällby fick inte den matchen som jag trodde. Båda hade behövt 3 poäng i denna match.
Mest troligt kommer Häcken få en spännande höst, blir säkert en effekt av tränarbytet.


IFK Göteborg – IK Sirius
Tips: 1-1
Svårt att tippa, hemma borde Blåvitt enkelt ta 3 poäng mot Sirius och kanske blir det så. Men jag tror snarare på en rätt tråkig match med dålig fotboll. Oavgjort känns mest logiskt.

Resultat: 2-2
Hade rätt när jag tippade oavgjort, inte sett matchen själv så vet inte riktigt om resten stämmer. IFK Göteborg får de inte riktigt att stämma och fansen försöker hitta orsaker. Namnstark trupp som förtjänar ett bättre tabell-läge.
Sirius går under radarn och plockar poäng här och där. Anser fortfarande att de är Allsvenskans lurigaste lag så här långt.


Östersunds FK – AIK
Tips: 3-1
Östersund har aldrig besegrat AIK hemma men nu är det dags. Östersund har varit väldigt ojämna i år men når de upp till normal standard bör de klara av AIK som inte alls fått till målskyttet och egentligen så har det offensiva spelet haltat. Blir även en match i matchen mot Erick Otieno och Patrick Kpozo om vem som är Allsvenskans bästa ytterback.

Resultat: 1-2
Med 8 spelare varav flera startspelare utanför matchtruppen så blev resultatet någon annorlunda än jag hade förutspått. AIK ska vara glada att de kunde åka hem med 3 poäng. Mycket tack vare Östersunds oförmåga att starta matcher på ett bra sätt. Har varit genomgående dåliga första 20 minuter i flertalet av de Allsvenska matcherna i år. Kul med Simon Kroon från start, även kul att få se Per Karlsson spela i AIK igen.
Det märktes att AIK saknade Sebastian Larssons ledarskap.


Malmö FF – Kalmar FF
Tips: 3-0
Malmö FF borde inte ha några problem mot Kalmar som jag tycker överpresterat än så länge. Malmö få äntligen en match där det rullar in några mål samtidigt som de även kan hålla nollan.

Resultat: 3-1
Kalmar lyckades få in ett mål annars stämde matchbilden överens rätt bra, bara sett sammandraget och Kalmar hade väl lite otur som bjöd på de två första målen. Malmö kanske inte riktigt lika bra som resultatet visar?
Kul för Douglas Bergqvist att få göra mål, riktigt snyggt.


Degerfors IF – Örebro SK
Tips: 3-1
Tror Degerfors styr upp den här matchen hyfsat enkelt med sitt fina anfallsspel. Örebro kommer försöka men saknar verktyg för att stå emot och släpper in 3 enkla mål.

Resultat: 3-0
Hyfsat rätt i min tippning här. Degerfors bara fortsätter sitt fina spel, många underskattade spelare i laget. Blir intressant att se hur bra de kan placera sig under hösten. Örebro då? Sanningen är att Örebro ser mer och mer ut som ett lag för Superettan. Det finns ingen energi och man verkar falla isär kollektivt. Jag tror ett tränarbyte är ett måste under EM-uppehållet. Truppen på papperet håller ändå hyfsad kvalité.