Tippar omgång 6 – Allsvenskan 2021 (Rättad)

Omgång 5 är färdigspelad sedan någon halvtimme tillbaka och vi kastar oss raskt in i omgång 6.

Allsvenskan 2021 är verkligen fantastisk och något annorlunda från många ligor ute i Europa då den känns väldigt jämn. Efter 5 omgångar är det omöjligt att se någon skiktning mellan botten och toppen.

Så här gick det i omgång 5 för er som vill läsa ikapp


Djurgårdens IF – Östersunds FK
Tips: 3-0
Om Amir vill att Östersund ska vinna så ställer han bästa laget på planen. Vill han inte ha poäng kan han göra som mot Varberg och Mjällby. Djurgården kommer från en jobbig förlust mot Degerfors och vill garanterat ha revansch. Frågan är om mjölksyran i benen gått ur? Det såg verkligen tungt ut på den mjuka våta planen i Värmland.
Djurgården har mött Östersund två gånger tidigare i år och jag tror de kan kontrollera matchen dit de vill precis som då. Alla mina tidigare tips brukar gå fel så vi testar det här med.

Resultat: 2-0
Något mer finslipat resultat än de två tidigare matcherna lagen möts i år men det hade lika gärna kunnat vara 4-5 mål till om inte Aly Keita storpspelat igen. Å andra sidan hade ÖFK också några bra lägen. Men Djurgården visar varför de är Sveriges just nu bästa fotbollslag.


IK Sirius – IF Elfsborg
Tips: 1-3
Jag tror Elfsborg springer ifrån Sirius och det ska nog mycket till om något poäng ska stanna i Uppsala. Sirius må ha gjort en bra start på Allsvenskan men det börjar ebba ut nu. Elfsborg kommer finnas med på övre halvan och så länge de möter något sämre motstånd tar de poäng.

Resultat: 0-2
Har sett sammandraget och det såg väl ut ungefär som jag förutspådde. Sirius verkar ha tappat det inledande tempot och såg för första gången trötta och sega ut. Elfsborg däremot går lite under radarn än så länge i år. Finns kanske en växel till där.


BK Häcken – Örebro SK
Tips: 1-0
Målsnålt och ångest men visst måste väl Häcken klara av att ta tre poäng hemma på Hisingen mot Örebro?
Förlorar Häcken detta så lär man behöva göra något drastiskt precis som för Örebro.
Båda lagen har räknat med att ligga betydligt högre i tabellen efter 5 omgångar.

Resultat: 2-3
Helt otroligt hur Häcken kan tappa en 2-0 ledning hemma på Hisingen, vilket haveri! Örebro måste vara otroligt nöjda med sin match. Har sett för lite av matchen för att kunna analysera hur detta kunde hända.
Frågan är ju vad som händer i Häcken nu? På måndag har man ännu en ångestmatch, Mjällby borta och det är svårare än det låter. Nog kan vi gissa att det kommer hända grejor i klubben under sommaruppehållet? För inte hittar vi väl Häcken av de tre sämsta lagen i ligan när säsongen är slut?


Varberg BoIS – Hammarby IF
Tips: 3-3
Här blir det massor av mål! Två lag som verkligen går för det samtidigt som de båda har problem med defensiven.
Ingen av dessa två lag är speciellt intresserad av att spela bollen i sidled eller mitt på planen, det är anfall eller försvar som gäller i 90-minuter.

Resultat: 1-3
Inte sett mer än målen men det verkar som Hammarby hittade ett sätt att komma runt Varbergs försvar. 3 poäng till ett kritiserat Bajen måste vara skönt för fansen. Speciellt när Djurgården väntar nu redan på söndag.
För Varberg var det nog en missräkning att släppa in så många mål. Kanske får de revansch redan på måndag när de möter Norrköping.


Kalmar FF – IFK Göteborg
Tips: 1-2
Tror faktiskt på IFK Göteborg i den här matchen, precis som Sirius så tror jag Kalmars bra start börjar ebba ut och energin börjar sina. IFK Göteborg behöver 3 poäng för att slippa snack och få lite andrum. Kalmar har råd att förlora 3 poäng, fansen är nöjda ändå eller?
Förlust för IFK Göteborg och det lär börja snackas bakom stängda dörrar på kamratgården.

Resultat: 0-0
Får rapporter om att detta är säsongens hittills tråkigaste match. Inte sett något från matchen själv men tittar man på Attack & Momentum från SofaScore så ser det ut som de bitvis bara stått och passat bollen mellan varandra utan varken anfall eller försvar. Aldrig sett något liknande faktiskt. Hur är det möjligt att det ens blir så? 1 poäng för båda lagen. Jag tycker fortfarande det är fel, 0-0 ska ge 0 poäng till båda lagen.


Halmstad BK – Mjällby AIF
Tips: 1-1
Målsnålt, Halmstad spelar bättre hemma än borta (kommer tjata varje omgång om det) och Mjällby har inte riktigt skruvat till sitt anfallsspel. Mot Östersund var man tvungen att flytta hela målet för att få in bollen.
Tror på absolut på oavgjort, omgångens tydligaste kryss.

Resultat: 1-1
Svårt att ha mer rätt. Bara sett höjdpunkterna och det verkar inte ha varit världens roligaste match att titta på.
Inte alls bra för Halmstad att tappa poäng hemma, bra av Mjällby att plocka poäng borta.


AIK – Malmö FF
Tips: 1-3
Två lag som behöver 3 poäng för att tysta fans och kritiker, Malmö är det betydligt bättre laget och borde inte ha några problem med AIK. Nu har man fått ytterligare några dagar att förbättra sin offensiv med. AIK är inte där än denna säsong. Vore förödande med oavgjort för båda lagen. Och om det nu skulle bli förlust för Malmö kommer jag gotta mig åt Malmös fans kommentarer. Finns inget bättre än besvikna fans som tagit ut guldet i förskott.

Resultat: 1-1
Två lag som verkligen försökte vinna men båda har fasligt svårt att få resultat framåt på de chanser som skapas. Kanske mest oroväckande för Malmö ändå även om de själva ansåg att detta var en av deras svåraste bortamatcher.
AIK ska vara nöjda med 1p.


IFK Norrköping – Degerfors IF
Tips: 2-1
Norrköping är svårslagna hemma och även om Degerfors är inne i ett bra flyt just nu så kommer 3 poäng stanna i Norrköping. Ser inte hur Norling skulle släppa in Degerfors i denna match. Degerfors är nog lite för nöjda efter segern mot Djurgården så en förlust i Norrköping svider nog inte så hårt ändå.

Resultat: 1-1
Sett delar av matchen och det är typiskt Norling att inte släppa på mera framåt, nu åker Norrköping på oavgjort mot ett formstarkt Degerfors som säkert är väldigt nöjda med poängen. Trots tappade poäng är Norrköping med i toppen.