Tippar omgång 4 – Allsvenskan 2021 (Rättad)

Nu går vi in i omgång 4 och det är många intressanta matcher som ska spelas. Jag flaggar speciellt för toppmötet Djurgården – Malmö!


IK Sirius – Kalmar FF
Tips: 1-1
Känns som en 1-1 match, eller i alla fall oavgjort. Båda lagen har varit målsnåla både framåt och bakåt. Det kommer även vara en spännande match för Henrik Rydström då han möter sitt gamla lag som fortfarande spelar ganska likt i år som förra året. Borde vara två lag som tar ut varandra. Om jag vore tvungen att tippa en vinnare så tror jag Sirius är det starkare av dessa och vinner med uddamålet.

Resultat: 1-1
Kan väl säga att matchen blev ganska exakt så som jag förväntade mig. Matchbilden kanske något till Kalmars fördel även om Sirius hade någon farlig chans på slutet. Båda lagen lär va missnöjd med 1p.


Hammarby IF – BK Häcken
Tips: 3-1
En tidig Svenska Cupen final i Allsvensk kostym.
Frågan man ställer sig, är detta matchen då Häcken studsar tillbaka? Eller, är detta matchen då Hammarbys offensiv visar sina kvalitéer? Känns lika lätt som svår match att tippa med tanke på tidigare resultat. Tycker båda lagen underpresterat, Häcken betydligt mer än Hammarby så klart.
Jag tror Hammarby studsar tillbaka från AIK matchen och gör några vackra mål här. Detta skulle innebära att Häcken står med 4 raka förluster på 4 matcher. Det vore otroligt i sig.

Resultat: 1-1
Ytterligare en 1-1 match. Matchen blev inte lika bra som jag hade förväntat mig. Hammarby på tok för stressade och för spretiga speciellt i sitt offensiva spel. Ser knappt en spelidé eller något mönster utan Bajen bara kör.
Häcken har förvånansvärt svårt att göra något alls. De ska vara glada att de kom undan med oavgjort.
Båda lagen behöver upp några snäpp för att ens få godkänt.


Östersunds FK – Varbergs BoIS
Tips: 3-0
Om Östersund fortsätter på sin inslagna väg kommer denna matchen sluta 3-0 (minst). Men det kommer bli några justeringar i startelvan från Örebro och Malmö-matchen då Frank Arhin är avstängd pga rött kort samt att Ludvig Fritzson är tillbaka från sin avstängning. Om den lilla justeringen rubbar det flow som Östersund byggt upp de senaste matcherna vet jag ej. Men om man startar med Simon Kroon istället för Frank Arhin och behåller resten av elvan så tror jag inte det blir sådan stor skillnad.
Varbergs chans är väl att de kan grisa till sig ett poäng möjligtvis om det låser sig för Östersund. Så flaggar även för oavgjort även om jag tror den chansen är liten. Ser inte riktigt hur Varberg ska tränga igenom Östersunds försvar.
Helt klart kommer Varberg att bli bättre ju längre serien spelas.

Resultat: 1-2
Matchutgången blev inte alls som jag tänkt. Joakim Persson är en av Allsvenskans absolut smartaste tränare och lyckas utmanövrera Östersund totalt i denna match. Ingen kommer längre komma ihåg den fina inledning som Östersund gjorde på säsongen efter denna match. Varberg vann rättvist.


Örebro SK – IFK Norrköping
Tips: 0-4
Tar i något fruktansvärt här men har väldigt lite tro på Örebro just nu. IFK Norrköpings individuella kvalitéer borde passa bra i denna match. Kanske borde Norling släppa offensiven lite mer fritt än tidigare matcher. Blir klar dominans och seger för Norrköping. Örebro fortsatt mållösa.

Resultat: 0-3
Nästan helt rätt här, ska se ikapp matchen under veckan som kommer men det lilla jag sett i sammandrag så var matchbilden ganska exakt så som jag förutspått. Örebro är verkligen under isen.
Norrköping behövde dessa 3p


Halmstads BK – IFK Göteborg
Tips: 2-1
Halmstad spelar väldigt bra och tryggt hemma, de spelar ultradefensivt och har en tydlig plan på hur de ska spela och hur de ska besegra IFK Göteborg. Hade Göteborg problem med Degerfors försvar så kommer detta vara rena rama mardrömmen. Göteborg behöver göra något annorlunda för att vinna denna match, jag hade spelat 4-4-2 med Kolbeinn och Yakob på topp. Pumpat in tidiga inlägg från kanterna med Sana och Aiesh sedan tryckt på centralt med Hamsik och Wernbloom för att vinna andrabollar. Sedan litat på att 4-backslinjen och Wernbloom tar hand om kontringarna. Wernbloom kan punktmarkera Antonsson när Halmstad jobbar uppspel. Plättlätt!?
Och kanske det viktigaste, ge Anetis en stor kopp kaffe och några omega3 innan matchen.
Kanske luktar X ändå?

Resultat: 1-1
Göteborg får med sig ett bättre resultat än förväntat här. Halmstad tog ledningen och jag trodde faktiskt de skulle klara denna matchen men Blåvitt får med sig en pinne och ska väl vara glad för det. Båda lagen har efter 4 omgångar ungefär förväntade insamlade poäng. Många tycker IFK Göteborg underpresterar, det är sant men det beror också på att de har en av Allsvenskans simplaste tränare. Man skulle få ut mer av truppen om Farnerud och Wernbloom tog över.


AIK – IF Elfsborg
Tips: 2-0
Detta känns också som en svårtippad match. Kan gå hur som helst här. Hjälp, jag vet inte!
Men tippar väl 2-0 till AIK med tanke på hemmamatch och mer rutin. Det hjälpte ju mot Hammarby senast.
Men är väldigt osäker på matchbild och vet inte exakt var jag har Elfsborg än.
Är båda lagen nöjda med oavgjort och ett poäng?

Resultat: 1-0
Svårtippad match men lyckades ändå pricka ganska rätt. AIKs försvar gjorde ett bra jobb för att hålla nollan. Elfsborg körde totalt fast. Saknas kvalité jämfört med förra säsongen. AIK går upp på en andraplats i Allsvenskan.


Mjällby AIF – Degerfors IF
Tips: 1-2
Degerfors borde vinna med tanke på vilken spjutspets man har i Abraham, Bertilsson och Edvardsen. Mjällby är en blek kopia av sig själv från förra säsongen, tycker absolut inte man nått upp till förväntningarna (och då var de ändå lägre i år). Vad som saknas i Mjällby låter jag vara osagt men det känns som man inte spelar lika flexibelt som förra säsongen, man vågar kanske inte gå fram på samma sätt. Saknar det snabba offensiva spel som vi såg mycket av under Marcus Lantz. Degerfors vinner och tar sin andra raka trepoängare.

Resultat: 1-0
Lite av en skräll för mig då Degerfors sett starka ut på slutet. Mjällby tar sin första seger för säsongen och kanske börjar Listertåget komma i rullning?


Djurgårdens IF- Malmö FF
Tips: 2-0
Omgångens absoluta toppmatch och en match som alla fotbollsintresserade bör se.
Kan Djurgården nolla Malmö FF? Jag tror det! Djurgården kommer spela väldigt taktiskt försiktigt och bara ta de chanser de vet att de kan få resultat på. Malmö kommer trycka på med sin offensiv och falla i Djurgårdens fällor. Detta kommer absolut vara en match tränarna emellan och den vinner Kim och Tolle alla dagar i veckan. Malmös försvar kommer inte klara av Djurgårdens snabba spelare. Kommer vi få se ett grinigt Malmö? Ja det får vi!
Blir inte förvånad om Djurgårdens båda mål kommer på fasta situationer.

Resultat: 3-1
Blev ett jäkla ståhej av att Djurgården lyckades besegra Malmö FF, något som jag inte kan förstå. Visst, Djurgårdens spelade väldigt bra men Djurgården ÄR bra. Nej, verkligen ingen skräll att Djurgården vinner, Malmö är absolut inte ett toppenlag i år. Vi får se hur förutsättningarna förändras efter sommaruppehållet.