Idag tar vi chansen mot Svenska Mästarna

Vi är i slutet av april och på väg in i omgång 3. Östersunds FK har rest söderut igen för att möta Svenska Mesta Mästarna Malmö FF.

Idag blir det inte någon vanlig inför-artikel då jag tycker att dagens motstånd är värd mer än bara analyser och spelarfakta. Jag tror vi alla behöver extra motivation inför dagens mycket svåra uppgift.

Malmö FF är en klubb att respektera, se upp till och ta mycket lärdom från. De har gjort i princip allt rätt sedan de återvände från en kort session i Superettan i början av 2000-talet. En degradering som ledde till stora förändringar i klubben.

Det och många andra historier från Svensk fotboll bevisar att en idrottsklubb alltid är föränderlig. Att det alltid kommer vara höga berg och djupa dalar. Att det går att komma tillbaka och att det inte alltid behöver göras på samma sätt som innan.

Östersund fyller 25 år i år. Det är en klubb som förändrats mycket genom åren, höga berg och djupa dalar. Efter att man under 2020 bytt det mesta som går att byta har man nu börjat bygga nytt igen och lagt det gamla bakom sig. Dock har man tagit lärdom av det som varit för där vi varit de senaste två åren önskar jag ingen annan fotbollssupporter i Sverige behöver uppleva.

Att som idrottsförening kunna lära av misstag samtidigt som man bygger nytt och ser framåt är grundreceptet för att även i framtiden skapa framgång. Jag är nog inte ensam som under perioder tvekat på den nya styrelsens arbete och många av deras beslut som har känts hårda och kalla men jag tror att med den ekonomiska press och den tidsram de jobbade under 2020 så har de inte haft några alternativ. Jag tror vi medlemmar börjar förstå det nu. Det är verkligen ett krig vi gått igenom. Vi ska tillsammans se till att klubben firas ordentligt när det blir dags!

Idag får vi chansen att möta Svenska Mästarna från Malmö!

Vi, ett litet lag från Östersund som firar våran 25 åriga födelsedag i år. En medlemsägd förening som är hånad och bespottat från hela fotbollssverige. En förening som varje dag jobbar för att åter igen bygga upp ett förtroende för både oss själva och för Svensk fotboll. En förening som slår ur underläge och som aldrig kommer att ge sig eller vika ner sig!

Idag får vi chansen att åter igen överraska fotbollssverige! Vi kan ta den chansen om vi vill, om vi jobbar hårt för varandra. För den framgång som delas ut individuellt är den framgång som laget skapar tillsammans.

Jag önskar laget all lycka idag, gå ut och njut av motståndet, njut av Malmös underbara gräsmatta, njut av den stämning som kommer skapas på arenan även om den är för Malmö. Andas in och slappna av! Spela med ett leende och tro djupt på att allt är möjligt i fotboll! I dag springer vi några extra meter för allt som varit och vi gör målen som behövs för det som komma skall!

All press på Malmö FF!

MATCHFAKTA

  • Allsvenskan – Omgång 3
  • Motståndare: Malmö FF
  • Arena: Eleda Stadion
  • Avspark: 17:30 – Söndag 25 april 2021
  • Stream: Discovery+

Domare: Kristoffer Karlsson
Assisterande 1: Peter Allheim
Assisterande 2: Daniel Wärnmark
Fjärdedomare: Kaspar Sjöberg