Jämtlands nya elitsatsning i fotboll

Året var 1996 och Länstidningen gick ut med en tävling att rita och designa matchstället till den nya elitsatsningen Östersunds FK.

Jag ställde naturligtvis upp men av allt att döma skickade jag aldrig in mitt bidrag, däremot hittade jag det i en låda för några månader sedan. Mycket nostalgi!

Jag kommer ihåg hur jag tänkte när jag designade denna. Jag ville göra något annorlunda och det var inte många klubbar som hade svarta tröjor. Till det adderade jag grön/vita detaljer som var tänkt att symbolisera skogen och snön. Jag hade så klart även förhoppningar att Adidas skulle vara sponsor, därav de tre vita strecken.

När Länstidningen och ÖFK sedan presenterade vinnaren så hade man faktiskt valt den svarta färgen som grund spetsat med gult och rött. Om jag kommer ihåg rätt så var de första tröjorna svarta med röda och gula inslag på ärmarna. De randiga kom först efter några säsonger. Resten är historia.