Tippar omgång 1 – Allsvenskan 2021 (Rättad)

ÄNTLIGEN!

Jag kan inte vara ensam om att ha räknat dagar och timmar senaste månaderna?
Äntligen är det dags för första omgången i Allsvenskan 2021. Det är inte helt optimalt att vi fortfarande inte kan vara på plats och se matcherna, dricka billig öl och skrika oss hesa men det är på gång! Håll ut så är vi snart på uppladdningar, bortamatcher och kisspauser på dammiga parkeringsplatser igen!
Tänder en bengal för varje hjälte som redan köpt sin flaska Kir!

NU KÖR VI!

Här kommer mitt tips för omgång 1


Malmö FF – Hammarby IF
Tips: 1-2
Malmö kommer inleda med en förlust och snacket kommer gå i taket. Finns inte så mycket mer att säga. Malmö är inte bra i år det är Hammarby.

Resultat: 3-2
Hade så klart fel. Svagt av Bajen att inte ta tillvara på denna match. Oavgjort hade varit rättvist.


Örebro SK – IFK Göteborg
Tips: 2-2
Blir Hawaii-fotboll och båda lagen kommer tänka mer offensivt än defensivt. Göteborg lyckas få oavgjort i slutet av matchen.

Resultat: 0-0
Oavgjort blev det precis så som jag trodde, dock inga mål. Såg tyvärr bara bitar av matchen. Har tippat båda lagen i mitten av tabellen och så lär det nog bli.


Halmstad BK – BK Häcken
Tips: 0-3
Häcken visar var skåpet ska stå redan från början även om jag tror Halmstad blir ett bra hemmalag i år (sämre borta).

Resultat: 1-0
Såg sista 45 och det verkar som Halmstad bibehåller sin fantastiska defensiv från förra säsongen och lyckas helt magiskt manövrera ut BK Häcken fullständigt. Absolut en match där taktik och coachning avgjorde. Andreas Alm såg inte nöjd ut och han förstod nog ganska väl att han inte hade rätt matchplan in i matchen. Har tippat att Halmstad blir bra hemma men mindre bra borta. Vi får se hur det går i första bortamatchen.


Mjällby AIF – Varbergs BoIS
Tips: 1-1
Kanske sveriges tydligaste 1-1 match denna helg. Kommer vara nervöst från båda sidor i början av matchen. Har jag fel i mitt tips så vinner antagligen Varberg. 

Resultat: 0-0
Jag hade fel i antal mål men det var på förhand en av de tydligaste X-matcherna jag tippat. Såg första 45 och det fanns INGET positivt att säga om något av lagen eller spelarna. Rapporter säger att det såg lika ut i andra. En match som vägde över något för Mjällby. Blir intressant att se hur dessa lag klarar sig under denna säsong. Klart oroande spel idag från båda hållen i alla fall.


IF Elfsborg – Djurgårdens IF 
Tips: 1-2
Blir en tight match men Djurgården vinner. Kan tänka mig att vinnarmålet kommer på en fast situation i mitten av andra halvlek.

Resultat: 0-2
Nästan rätt på resultatet med, trodde väl ändå att Elfsborg skulle få in ett mål men Djurgården bevisat att de är Sveriges formstarkaste lag just nu. Såg inget av matchen så kan inte bedöma spelet alls.


IFK Norrköping – IK Sirius 
Tips: 4-0
Rejäl urladdning från Norrköping. Sirius kommer få svårt att göra något överhuvudtaget i denna match. Daniel Bäckström får ingen bra start på säsongen. Hattrick från Jonathan Levi. 

Resultat: 1-1
Såg första 45 sedan halvtittade jag på resterande 45 och Norrköping startade absolut bäst. När de fick sitt första mål trodde jag det skulle rinna iväg. I andra halvlek såg Norrköping trötta ut och Sirius kom in mer och mer i matchen. 1-1 kanske inte är det mest rättvisa resultatet men så är fotboll ibland. Rickard Norling såg inte jättenöjd ut efter matchen.


AIK – Degerfors IF
Tips: 1-2
Avvaktande och kontrollerande från båda håll, ingen vill göra misstag och båda lagen försvarar sig bra. Tror Degerfors gör mål i slutet av matchen men kan även tänka mig att denna match slutar oavgjort. Man undrar redan nu vad Bartosz kommer skylla på  

Resultat: 2-0
Kanske den matchen som jag själv känner så här i efterhand att jag trodde mest fel i utefter matchbild. Jag har fokuserat mycket på Degerfors anfall och offensiva spel men glömt bort deras defensiv. En defensiv som var riktigt dålig i denna match, om Degerfors inte kan försvara sig bättre än så här kommer det trilla in många bollar under säsongen. AIK behövde inte riktigt anstränga sig.


Kalmar FF – Östersunds FK
Tips: 1-3
Enkel seger för Östersund som är tålmodig och väntar in Kalmars misstag. Vi kommer redan i första matchen få se en väldigt frustrerad Henrik Rydström.

Resultat: 0-0
Östersund underpresterar på alla plan första halvlek och det är inte någon bra match från någon av lagen. Klassisk 0-0 match och knappt en farlig chans åt något håll. Tycker inte Östersund tog chansen att utnyttja Kalmars svagheter och Kalmar tog ej chansen att förvalta sitt bollinnehav.


Matcherna rättas eftersom de spelas klart med varierad fördröjning