Inför: Träningsmatch mot Vasalunds IF

På söndag 4 april 14:00 spelar Östersunds FK en träningsmatch som får ses som en generalrepetition inför den Allsvenska premiären mot Kalmar 11 april.

Sändningen streamas av Bonnier (ÖP, Sportexpressen)

Skadeläget är lite diffust för mig men Malcolm Stolt ska vara tillbaka efter sjukdom. Aly Keita ska vara spelklar efter sitt landslagsuppdrag. Mest troligt är Ronald Mukiibi utanför matchtruppen då han skadade sig (okänt hur och var) under sitt landslagsuppdrag. Klev av i halvtid så jag misstänker att det inte är allt för allvarligt. Revan och Kalpi vet vi sedan länge är borta till premiären.

Personligen hoppas jag att Ssewankambo och Kroon kan vara startklara när säsongen drar igång. Även Perry spelade några minuter mot Sundsvall senast så han finns förhoppningsvis också till förfogande.

Fler osäkra kort är Mensiro, Sonko Sundberg, Blair Turgot och Marco Weymans.

Vasalund är nya till Superettan 2021 och har en handfull bra spelare. Några av dessa är Rawez Lawan, tidigare Dalkurd. Denni Avdic, gamla ÖFK-bekantingen Grace Tanda (som tydligen blivit utlånad till IFK Luleå innan fönstret stängde).

De har även tappat en av deras intressantaste anfallare i Mai Traore till Viking Stavanger för någon vecka sedan.

Vad vi kan förvänta oss av Vasalund är ett snabbt och taktiskt bra lag. De ska absolut inte underskattas. På försäsongen har de bland annat besegrat AIK OCH Djurgården med 2-0, dock tidigt in på säsongen får jag tillägga.

Jag har inte så mycket att varken säga eller gissa om denna match, tror det blir jämt men hoppas också att Östersund kan bygga sitt spel tydligare och kanske få mer bollinnehav än tidigare matcher. Jag ser också gärna att vi gör 3 mål eller fler då det är målskyttet som är den stora pusselbiten som saknats än så länge på försäsongen.

Vill också se att man gör det jobbigt för Vasalund med tanke på att vi har hemmaplan. Vi var allt för mesiga och försiktiga mot Sundsvall i senaste matchen. Det MÅSTE bli mer attityd när vi spelar på vår hemmaborg!