Tippar Svenska Cupen 2021: Kvartsfinaler (Rättad)

Så har vi nått fram till slutspelet i Svenska Cupen. Från gruppspelets 32 lag står nu 8 kvar som ska göra göra upp i helgens kvartsfinaler. Endast en match spelas så det gäller att ta vara på chansen, jag tror vi kommer få se en hel del mål. Här kommer mitt tips på hur jag tror matcherna slutar.


KVARTSFINAL 1

TIPS: Hammarby IF – Trelleborgs FF 3-1
Tele2 Arena – OBS MATCHEN UPPSKJUTEN – Vi avvaktar nytt datum/tid.
Här tror jag Hammarby vinner så länge de får igång sitt snabba anfallsspel. MEN! Om Hammarby inte lyckats göra mål första 45 minuterna så kan det mycket väl gå åt andra hållet. Trelleborg måste vara väldigt tålmodiga för att verkligen utnyttja de lägen som bjuds. Men magkänslan säger att Hammarby lyckas få in ett tidigt ledningsmål, då kommer inte Trelleborg komma ikapp. Jag ser fram emot att få se Trelleborg spela då jag missade deras 3 matcher i cupen.


KVARTSFINAL 2

TIPS: IFK Norrköping – BK Häcken 3-2
Platinumcars Arena – Lördag 16:00
Två mycket bra lag men ett måste elimineras. Jag tror det blir Häcken än en gång som är sämst när det gäller. Har jag fel är det ett väldigt stort steg fram för klubben. Att vinna i en kvartsfinal borta mot Norrköping i Svenska Cupen är verkligen ingen lätt uppgift. Tror på en tight match där Norrköping tar kommandot och där Häcken försöker jaga ikapp i slutet av matchen, man når nästan fram. Men nästan skapar inga titlar. Jag ser ett Norlingscenario där Norrköping tar ledningen med 2-3 mål tidigt i matchen för att sedan backa hem.

FACIT: 2-3
”Det var som fa’an” i bästa Snowroller-anda. Häcken kan vinna mot bra lag i viktiga matcher! Matchbilden blev ändå ungefär så som jag trodde men något omvänd. Tycker på något sätt att Norrköping underpresterar sista 30 minuterna, man borde varit mer noga framåt men det kändes lite stressat och ostrukturerat. Grattis till Häcken! Nu kan jag nästan lova att BK har ena foten i finalen.


KVARTSFINAL 3

TIPS: Djurgårdens IF – Östersunds FK 1-2
Tele2 Arena – Söndag 13:00
Om vi börjar att bortse från all Covid-19 och skador så tror jag vi får en jämnare match än många tror. Lagen spelade oavgjort båda mötena i Allsvenskan 2020 och de brukar vara duktiga att ta ut varandras styrkor.
Jag tycker personligen Djurgårdens IF är Sveriges bästa fotbollslag än så länge 2021 och det säger även statistiken. De går igenom gruppspelet med 16-1 i målskillnad på tre matcher, det är hatten av! Men jag tror de får det svårare mot Östersund än de hade mot Kalmar, Örebro och Umeå. Östersund kommer nöta ner Djurgården och sedan göra det viktiga ledningsmålet sent in i matchen, kanske på förlängning.
Blir resultatet annorlunda tror på samma här som för Hammarby, lyckas Djurgården få ett snabbt ledningsmål så blir det svårt (men inte omöjligt) för Östersund att vända. Jag tror också detta är matchen som har störst chans att gå till straffar efter en hård förlängning.


KVARTSFINAL 4

TIPS: Degerfors IF – Västerås SK 3-1
Stora Valla B-plan – Söndag 16:00
Jätteintressant kvartsfinal. Jag tycker Degerfors har en av Allsvenskans mest intressanta anfallsformationer med Victor Edvardsen, Sargon Abraham och Johan Bertilsson på topp. Jag älskar 4-3-3 och Degerfors har något riktigt stort på gång här. Västerås kommer vara en storlek för liten i denna match och de får det jobbigt även om jag är imponerad av hur de spelat fram till nu. Matchen mot Malmö var imponerande men mot ett blodrött Degerfors räcker det inte till. Västerås blir intressanta att följa i år. Hur nu än matchen slutar så tror jag vilket lag som än tar sig vidare kan hota i semifinalen oberoende motståndare.