Tippar Svenska Cupen 2021 – Grupperna (Rättad)

Gruppspelet i Svenska Cupen drar igång om några minuter och så här tror jag grupperna slutar. Men med facit i handen hur det brukar se ut så kommer det nog bli fler skrällar än de jag tippat här nedanför.


GRUPP 1 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1❌ Halmstad BKVästerås SK
2❌ Malmö FFGAIS
3❌ Västerås SKMalmö FF
4❌ GAISHalmstad BK

ANALYS – GRUPP 1

Västerås SK som gruppsegrare är ju intressant, jag var dock rätt säker på att Malmö med sin svaga försäsong skulle missa slutspelet, att de skulle sluta näst sist i gruppen trodde jag inte. Att Malmö totalmisslyckats i cupen borde ha en helt egen artikel för det finns en hel del att analysera där.

Grattis till GAIS som gjorde ett bra gruppspel. Och vilken besvikelse av Halmstad BK som ändå sett bra ut på försäsongen. Måste vara en otrolig missräkning för dem.


GRUPP 2 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1❌ ElfsborgDegerfors IF
2❌ DegerforsIF Elfsborg
3✅ FalkenbergFalkenbergs FF
4✅ UtsiktenUtsiktens BK

ANALYS – GRUPP 2

Degerfors ser bättre ut än väntat, de har ett riktigt intressant lag på gång, speciellt de offensiva delarna lyckades de med i gruppspelet. Elfsborg som jag hade som seriesegrare såg lite tröga och nedtränade ut. Man fick inte spelet att stämma riktigt. Vi får se hur det blir till Allsvenskan men nog finns det någon växel till där.

Ingen överraskning att Utsikten slutade sist även om jag gillade deras sätt att spela fysiskt och tufft. Absolut ett lag att ha koll framöver.


GRUPP 3 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1✅ BK HäckenBK Häcken
2❌ Helsingborgs IFDalkurd FF
3❌ Dalkurd FFHelsingborgs IF
4✅ IK GauthiodIK Gauthiod

ANALYS – GRUPP 3

Ingen överraskning att Häcken vinner gruppen, däremot är Helsingborgs IF en ständig besvikelse. Det såg verkligen inte bra ut i cupen och jag tror man får det svårt i Superettan med Jörgen Lennartsson som enligt mig står för en väldigt stel och omodern fotboll. Dalkurd däremot verkar ha ett bra lag på gång. Kanske att de går lite under radarn. Skulle vara väldigt förvånad om de inte studsar upp i Superettan redan denna säsong.


GRUPP 4 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1✅ Djurgårdens IFDjurgårdens IF
2✅ BrageBrage
3✅ Kalmar FFKalmar FF
4✅ Umeå FCUmeå FC

ANALYS – GRUPP 4

Här prickade jag inte samtliga rätt. Nöjd att jag faktiskt plockade in Brage tvåa där då jag inte alls tycker Kalmar FF sett bra ut under försäsongen. Stackars Umeå har knappt haft en möjlighet till vettig träning innan cupen drog igång så inte förvånad att de slutar sist. Djurgården som enligt mig och min statistik är Sveriges bästa lag just nu tar så klart hem gruppsegern.


GRUPP 5 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1✅ Östersunds FKÖstersunds FK
2✅ Mjällby AIFMjällby AIF
3✅ Landskrona BoISLandskrona BoIS
4✅ Akropolis IFAkropolis IF

ANALYS – GRUPP 5

Ytterligare en grupp där jag träffade helt rätt. Att jag valde att sätta ÖFK först beror inte enbart på att det är mitt lag utan också på att Mjällby inte är lika starka i år enligt mig, kanske att de kan ta något steg till fram mot sommaren/hösten men just nu är de svagare. Nöjd också att jag tippade rätt på Landskrona och Akropolis.

Personligen tror jag Akropolis kommer placera sig riktigt bra i Superettan i år, de behöver bara lite mer tid att forma och spela ihop truppen.


GRUPP 6 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1✅ IFK NorrköpingIFK Norrköping
2❌ GIF SundsvallIFK Göteborg
3❌ IFK GöteborgSandvikens IF
4❌ Sandvikens IFGIF Sundsvall

ANALYS – GRUPP 6

Här ska så klart Sundsvall förstöra mitt tips, jag trodde faktiskt de skulle kunna hota både Blåvitt och Peking men verkligen var helt annorlunda. Verkligheten är nog sådan att man sitter på en bra trupp men saknar kanske ledarskapet som behövs? Jag såg Sundsvalls samtliga cupmatcher och det var väldigt identitetslöst. Hur vill man spela egentligen?

Norrköping vinner gruppen utan att riktigt imponera. Blåvitt vet man inte riktigt var man har i år. Kan bli en jäkla soppa i båda lagen om det inte presteras under våren.

Sandviken hade en handfull spelare som var intressanta, helt klart ett lag på framfart.


GRUPP 7 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1❌ Örebro SKTrelleborgs FF
2✅ IK SiriusIK Sirius
3❌ Trelleborgs FFÖrebro SK
4✅ IF LöddeIK Lödde

ANALYS – GRUPP 7

Att Trelleborgs FF skulle kliva fram och vinna gruppen före Örebro och Sirius såg jag inte komma men kan det vara så att Mellby Gårds sponsorpengar (50M) börjar göra skillnad? Besvikelsen borde vara störst i Örebro som jag tycker underpresterade i cupen. Får vara nöjdatt jag träffade rätt på Sirius andraplats.

All heder till IF Lödde som ändå inte gjorde bort sig trots det stora steget från division 3. Måste vara otroligt inspirerande och lärorikt. Man älskar ju att Svenska Cupen ger lag från lägre divisioner möjligheten.


GRUPP 8 – RÄTTAD

Mitt tipsFACIT
1✅ HammarbyHammarby IF
2❌ AFC EskilstunaAIK
3❌ AIKAFC Eskilstuna
4✅ OskarshamnOskarshamn

ANALYS – GRUPP 8

Här lär jag väl få en hel del AIK-fans på mig när jag satte de på en tredje plats. Hade jag fått göra om detta hade jag placerat lagen precis som facit. Jag förstår ärligt inte hur jag tänkte när jag placerade AFC före.

Däremot var Hammarby klara ettor i gruppen för mig och det visar även facit. Jag tycker Hammarby har ett bättre offensivt lag än AIK. Cupen handlar mycket (nästan bara) om att kriga och AIK var aldrig beredd att byta ut smokingen mot blåstället. Det ska bli intressant att se hur bra Hammarby faktiskt är när Allsvenskan drar igång.