Gruppsegrare efter 1-0 mot Mjällby

Östersunds FK vinner Svenska Cupens Grupp 5 efter en riktig krigarinsats mot Mjällby. Slutresultatet 1-0 efter mål av Blair Turgott i 82′ minuten.

Slutställning, Grupp 5, Svenska Cupen 20/21

Så vad finns att säga om dagens match borta mot Mjällby?

För det första så var det skönt att Ronald Mukiibi var tillbaka, backlinjen kändes väldigt trygg och stabil. Mensiro var bättre idag än mot Akropolis och det gjorde att vi fick lite mer ordning på mittfältet även om det finns en hel del kvar att önska.

Isak Ssewankambo utgick med en befarad dragning i bakre lår, förhoppningsvis inte allt för allvarligt, han behövs i kvartsfinalen nästa helg.

Jerell Sellars kom in i stället och kanske att spelet blev något mer dynamiskt framåt efter det. Någon jättestor skillnad tycker jag inte mig se.

Rent taktiskt så var det faktiskt svårt att se något vettigt på grund av den låga kameravinkel som Cmores produktionsbolag valt. Nog borde man kunna få upp kameran någon meter till?

När vi väl får in segermålet så blir det lite som vanligt, vi har svårt att spela av de sista 10-15 minuterna när vi leder, det blir stressat och lite halvkaotiskt i vårat egna straffområde men med en hel del tur och mycket kämpa-och-rensa så lyckas vi hålla undan till seger.

Det kändes kanske som att ÖFK ville detta mer än Mjällby idag? Mjällby gjorde en av sina sämre matcher eller så var det ÖFK:s ständiga nötande som gjorde att de såg sämre ut. Även om det måste ha varit frustrerande för Mjällby så såg de inte allt för uppgivna ut efter matchen.

Jag läste någonstans att Mjällby skulle ta revansch i Allsvenskan, lagen möts i den 5:e omgången igen. Vi får väl se hur det blir med den saken.

Totalt sett tycker jag ÖFK gör ett bra gruppspel. Det jag kan önska så här efteråt är att man varit lite mer kliniska i motståndarens straffområde så man gjort fler mål på alla de chanser man skapat.

Sportslig framgång är exakt det Östersunds FK behöver. Nu väntar Djurgårdens IF borta i kvartsfinalen. ÖFK ska resa ner till Stockholm med inställningen att vinna. Men det är en annan historia och en helt annan artikel.