Förlust mot Lokomotiv Moskva

Östersunds FK förlorar sin tredje och sista match på försäsongslägret i Marbella, Spanien. Lokomotiv Moskva vinner ganska enkelt med 4-0.

Samtliga fyra mål kommer under första halvleken och det var ganska tveksamt spel från både Sixten Molin och backlinjen på några av dessa.

Jag tänker inte analysera matchen i detaljer idag utan tar upp några positiva och negativa delar från matchen av den enkla anledningen att det kommer en längre artikel senare idag/kväll som analyserar läget på ett mer filosofiskt plan. Jag bland annat ta upp de orosmoln som måste bort innan Svenska Cupen och Allsvenskan drar igång.

Positivt

+ Jag tycker att vårat press-spel fungerar bra genom matchen och det är ofta via den höga pressen vi skapar de flesta offensiva chanserna.
+ Turgott och Stolt är fortsatt intressant framåt tycker jag, när man spelar med två starka forwards är det alltid svårt att försvara så det ser jag fram emot att se mer av speciellt då vi möter lag med svagare backlinje.
+ Bellman och Sellars såg pigga ut när de väl kom in.
+ Mensiro jobbade som vanligt riktigt bra i det tysta.

Negativt

– Sixten Molin såg inte helt förberedd ut för match, väldigt stillastående och håglöst spel i första halvleken och några av målen var för billiga.
– Centrala mittfältet är fortfarande ett problem, vi har ingen riktigt centralt som kan bita fast bollen och styra spelet utan vårat hot kommer nästan alltid från kantspelet. Vi har Kroon och Amin som fortfarande rehabar som skulle kunna förändra det.
– Fasta situationer. Vi missar ytterligare en straff och vi slår bort frisparkar och tar inte tillvara på våra hörnor på ett bra sätt. Jag tycker också att man bör ta tillvara på de offensiva inkasten bättre. Här måste det till en helt ny mental inställning. Den här punkten har jag tjatat om i över ett års tid nu.