Charlie Colkett på väg bort från Östersund?

Enligt Brittiska Daily Mirror så är Östersunds FK möjligtvis öppen att sälja Charlie Colkett billigt till Doncaster FC. Det är klart en sådan nyhet väcker oroligheter hos fans i ett lag med transferförbud.

Från Daily Mirror’s pappersupplaga 16 Januari 2021

Analys

Med tanke på det två fönster långa transferförbud som Östersund har framför sig och att mittfältet är den svaga länken i truppen känns det minst sagt nervöst om vi skulle tappa Charlie som jag tycker fortfarande utvecklas hos oss, både som människa och fotbollsspelare. Speciellt i höst efter Amirs intåg.

Charlie har kontrakt med Östersund fram till sommaren 2022 så bör vi inte i det här läget sälja billigt om det nu inte är så att Charlie verkligen, verkligen vill tillbaka till England. Då kanske man helt enkelt får försöka komma överens om en deal som gynnar alla parter. Men hoppas verkligen inte att man i det här läget REAr ut någon spelare.

Enligt min kalkyl borde vi få totalt ut runt 13M för Charlie för att vara nöjda. Där borde i alla fall utgångspriset ligga vid förhandling. Och ska man nu sälja så försök få fram en budgivning mellan fler klubbar. En spelare med Charlies bakgrund och historik borde absolut locka fler League One lag och kanske även något lag från Championship.

Vem i Östersunds FK sköter spelartransfers?

Jag vet ärligt inte vem i föreningen som sköter spelartransfers längre. Det var väl tänkt att sportkommittén skulle sköta den biten men finns den ens kvar? Vad har ÖFK för kompetens på området just nu? Jag skulle starkt rekommendera att man kommunicerar utåt hur det fungerar idag.
Sedan bör man nog utvärdera möjligheten att investera i en bra och kompetent sportchef som kan sköta den här biten i framtiden.

Försäljningen av Thomas Isherwood

Det har gått rykten om att vi sålde Thomas Isherwood för under 5M dock har ledningen inte gått ut med någon officiell summa eller detaljer men visst blir man orolig. Enligt mina beräkningar borde minimum för Isherwood ligga runt totalt 15-16M vid en försäljning eller runt 10M med en bra vidareförsäljningsklausul.

Nu måste vi tänka till och framförallt inte sälja bort våra chanser till fortsatt spel i Allsvenskan.

Läs även:
Charlie Colkett’s first interview in Östersund
Why Chelsea’s Charlie Colkett should choose Ostersunds over Aston Villa