Julkalender 2020 – Lucka 22 – In med Bobo!

Bobo Sollander är en av legenderna som Östersunds FK skapat. För fansen är han idolen och ikonen som personifierar lojaliteten.

Bobo kom till Östersunds FK redan 2006 från moderklubben Frösö IF . Han har därmed varit med i hela vandringen från division 2 upp till Europa League 2017. Hela tiden Östersunds FK trogen förutom en kort lånesession i Frösö IF 2007.

https://www.instagram.com/p/9q-pNYiYR_/?utm_source=ig_web_copy_link

Det blev totalt 76 matcher (Ettan Norra, Superettan & Allsvenskan), 6 mål och 1 assist.

Det är inte konstigt att han fortfarande är otroligt populär hos fansen. Han är en symbol för hela resan, alltid 100% lojal. Eller som han sa i en intervju för några år sedan.

– Det är lätt att glömma att lojalitet går åt två håll. Min utveckling gick hand i hand med ÖFK:s och det föll sig så att vi passade för varandra hela vägen. Jag har alltid respekterat föreningen för att den har respekterat mig.

Läs hela intervjun här

Det är inte bara en bra fotbollsspelare och lojalitet som gett honom legendstatus utan även personligheten och karaktären både på och utanför planen. Alltid ödmjuk med en krydda humor. En riktig Jämte!

https://www.instagram.com/p/BS1iEC6DlbY/?utm_source=ig_web_copy_link