Julkalender 2020 – Lucka 20 – Äventyr med ÖFK

Bygga bra lagkänsla och alltid försöka göra något annorlunda ligger i ÖFK:s DNA. Och många äventyr har det blivit genom åren.

I mitten på februari 2019 tog sponsorn Polaris Sverige med laget ut på en dagslång skoterutflykt på den Jämtlänska fjällen.

Många av spelarna hade aldrig sett en snöskoter i verkligheten så det var en upplevelse för livet. Det finns en hel del historier från den dagen som lär berättas i spelarnas självbiografier.

Detta året har det så klart inte blivit så många möjligheter till utflykter eller äventyr men jag vet att både Polaris och spelarna vill göra om denna dag.

Jag tror att naturen och miljön i Jämtland är bra för spelarnas sammanhållning. Även om det varit turbulent i klubben senaste två åren så har spelarna berättat att de trivs här uppe i Norrland.


Kommer ni förresten ihåg hur det såg ut när Curtis Edwards försökte sig på skidor? Anders Södergren gjorde sitt bästa för att hålla spelarna skadefria.

För bara någon dag sedan lade Sam Mensiro ut en story på Instagram från en skidtur. @officialmensiro. Södergren hade varit stolt över den tekniken (jämfört med Curtis då vill säga).

Man undrar samtidigt vad Curtis Edwards får hitta på nere i Stockholm med Djurgården? Nått liknande gör väl även andra klubbar tänker jag?


Golf är också någon som verkar vara populärt bland spelarna. Jag vet att Curtis är bättre på golf än skidor. Henrik Bellman ser också ut att ha bra koll på sin fore! Och framförallt, Tom Pettersson gör sig lika bra i intervjuer som i backlinjen! Här var man ute med Intersport i ÖFK-Open.


Det har också provats på golf med fotboll hos lokala Grytans Fotbollsgolf. Lite halvkonstig sport som det verkar? Charlie Colkett satte tydligen en hole-in-one!


Och så klart dagen då man var ute och körde bil på storsjöns is. Riktig lekstuga med sponsorerna Frösö Park och Flatout Sweden!

Jamie Hopcutt och Douglas Bergqvist var tydligen snabbast men Ronald Mukiibi stod för fin underhållning som vanligt.


Man har också fått bakat samiskt tunnbröd i samband med kulturshowen med Maxida Märak (Hennes mamma Nik Märak som deltar här) samt Eldrimner. Kanske mindre äventyrligt men nog såg de laddade ut.

Hosam Aiesh vill verkligen att alla ska berömma hans bakverk och Graham Potter sopar riktigt bra. Billy Reid verkar vara Skottlands bästa tundbrödsbagare. Tom Pettersson och Bobo Solander samarbetar så man blir tårögd!


Och den där dagen då Charlie Colkett och Eirik Haugan hälsade på storsponsorn Stavre Mobile Service i Bräcke för att klättra mobilmast. Rätt skakiga ben där.


Man gjorde även ett roligt projekt för några år sedan tillsammans med en annan viktig sponsor, ICA Maxi Östersund där spelarna lagade mat och bjöd på i butiken. Man gav även ut en bok med recept har jag för mig. En bok som jag saknar och nog ska försöka få tag på.

Hosam Aiesh ser ut att vara en naturbegåvning köket, receptet finns i slutet av videon. Walid Atta och Saman Ghoddos var också på plats just denna dag.


Nu får vi hoppas att fler äventyr blir möjliga under nästa år. Både klubb, spelare och sponsorer behöver det. Och vi fans vill ha fler klipp att titta på så klart.