Julkalender 2020 – Lucka 15 – Biten

Anders ”Biten” Bitén

Anders Bitén är kanske mest känd från att cirkla runt i Hammarbys omklädningsrum. Men det många inte vet är att han har ett förflutet i IFK Östersund som gammal backstjärna samt varit lagledare och materialförvaltare i Östersunds FK innan flytten till Stockholm 2009.

Fotboll1 13454
Det har blivit några varv i ÖFK:s omklädningsrum också!
(Fotograf okänd)

Det var faktiskt Anders som värvade Hans Eskilsson som spelande tränare till Östersunds FK (2002-2003).

– Ja, det var jag som frågade om han var intresserad av att bli tränare. Klubben ville ha en spelande tränare, men alla utgick från att han inte ville. Jag sa: ”Vad fan, det kostar väl inget att ringa och fråga?” Så jag gjorde det, och han var visst intresserad.

Berättar han i en intervju i Aftonbladet

Anders har även hunnit med att vara tränare i IFK Östersunds damlag under en tid samt jobbat i tobaksaffär på Östermalm. Han var även en av grundarna till kompislaget BK Ösön.