Pero Kapcevic avslutar sin tjänst hos Östersunds FK

Idag meddelar Östersunds FK att assisterande tränare (eller på papperet huvudtränare med UEFA PRO-licens) Pero Kapcevic väljer att avsluta sin tjänst hos klubben i förtid.

Enligt Östersunds FK officiella sida så har Pero fört en diskussion med ÖFK:s styrelse om framtiden utan att komma överens om ett nytt avtal.

Varför?

Just vilka detaljer detta gäller och vad man inte kom överens om är oklart. Vill man spekulera i detta? Kan det handlat om utökad lön då ÖFK varit helt beroende av Peros UEFA PRO-licens? Handlar det om att han vill ha huvudansvaret då klubben använt hans PRO-licens på papperet samtidigt som man haft Amir som huvudtränare?

Frågorna är många men personligen tror jag det möjligtvis handlar om något mer privat då Peros familj fortfarande bor kvar i Domsjö?

Kanske tycker något att det är dumt att spekulera men nyheten öppnar för fritt tänkande. Ibland kanske det är bättre att vara öppen och tydlig än hemlighetsfull?

Pero Kapcevic har gjort ett bra jobb i ÖFK och jag har bara hört positiv om honom. Jag vet också att han fungerat väldigt bra tillsammans med Amir så det kan vara en stor förlust och saknad för honom med.

Vem efterträder?

Kvar i klubben med UEFA PRO-licens är nyligen förvärvade Annelie Andersén så att plocka upp henne i ledarstaben vore ett alternativ.
Men då blir damsatsningen utan kompetent ledare. Men tillfälligt vore det så klart en lösning.

Ett annat spår är så klart att värva en ny huvudtränare och låta Amir ta en assisterande roll. Lars Lagerbäck är utan tjänst för tillfället men lär vara en hårt jagad man. Dock var det nära för en sådär 23 år sedan att Lagerbäck skrev på för Östersund. Varför det inte blev så kan man läsa mer hos Östersunds-Posten och denna artikel.

Det har även pratats lite om Joel Cedergren och även Ferran Sibila mycket tack vare den fina tiki-taka fotbollen som GIF Sundsvall presterade (i peroider) under deras ledning. ÖFK bör försöka hitta tillbaka till sitt DNA och spela mer bollkontrollerade possessionspel och då hade de varit intressant kanske?

Kan vi få se Brwa Nouri komma hem som assisterande tränare? Vi fans hade helst velat ha honom som spelande assisterande tränare i så fall men med transferförbudet är det inte möjligt på ett år. Inte speciellt troligt att Nouri avslutar aktiva spelarkarriären redan för att ta en assisterande tränarroll i Östersund.. väl?

En annan intressant kombination hade varit Poja Asbaghi och Amir Azrafshan tillsammans. Men Poya jobbar ju för förbundet sedan någon månad tillbaka så det känns inte speciellt aktuellt.

En nyhet från klar himmel helt klart!

Hur som helst så var detta en nyhet som ingen av oss hade räknat med tror jag. Kanske just det som gör att man gärna skulle vilja veta detaljerna bakom beslutet.

Att det är en nyhet som var helt oberäknelig gör det också lite lurigt för styrelsen som nu helt oberedd (antagligen) måste försöka hitta en ersättare. Vet man att ett personalbyte är på gång så brukar det oftast redan finnas en plan. I det här fallet är jag osäker på det.

Med allt som hänt senaste tiden så blir det ganska lite semester för styrelsen just nu, det finns en hel del poster att fylla och personal att rekrytera inför kommande säsong. Bland annat att hitta en lösning på sportkommitén/sportchefsroll känns som hög prio innan fönstret öppnar i januari.

Vi får vänta och se, det kommer mest troligt mer uppdateringar om detta framöver.

Vill avsluta med att önska Pero Kapcevic all lycka i framtiden och tack för det han gjort för föreningen. Alltid ödmjuk!


Läs nyheten hos Östersunds FK:
https://ostersundsfk.se/pero-kapcevic-avslutar-sin-tjanst-hos-ofk/