Östersunds FK skriver nytt kontrakt med Ludvig Fritzson

9 januari 2017 värvade Östersunds FK Ludvig Fritzson från Degerfors för ca 1M kronor. Det har sedan dess blivit totalt 86 matcher, 6 mål och 7 assists för Östersund. Ludvigs kontrakt sträckte sig fram till sista december 2020.

Idag meddelar Östersunds FK att man förlängt ytterligare två år med Ludvig. Otroligt trevliga nyheter för oss fans som vant oss med att se den hårt kämpande nr.13 på planen.

Ludvigs resa i Östersund har inte varit helt rak. Under Potter-eran var han mycket på grund av tuff konkurrens mer som en utfyllnadsspelare. Under Burchnall-eran fick han inte det förtroende han förtjänade men under Amir Azrafzhan har han fått stort förtroende och verkligen visat att han vill tillhöra kärntruppen. Ludde har gått från utfyllnad till viktig kugge.

File:Ludvig Fritzson.jpg - Wikimedia Commons
Ludvig Fritzson Sverige U20 (2015)

Man ser också att han utvecklats mycket både fysiskt och psykiskt, han har blivit större, hårdare, tuffare, mer taktiskt duktig och säkrare. Hårt kämpande har han alltid varit. En spelare som aldrig verkar klaga.

Jag kommer i håg en cup-match från 2019 där han ramlade illa på handen, man såg direkt att -det där gjorde nog ont.
Men han hoppade snabbt upp och spelade vidare. Efteråt visade det sig att han hade fått en fraktur i handen. Så gör äkta fotbollsspelare och det där så man vinner fansen.

Tyvärr blev avslutningen på säsongen inte helt som vi hade hoppats pga en skada men nu får han välförtjänt vila. I januari startar försäsongen och då hoppas vi att du är hel och frisk igen!

Det var förresten inte helt självklart enligt oss fans att det skulle bli en förlängning med ÖFK. Många var oroliga att han skulle ta chansen att gå tillbaka till Degerfors nu när de gått upp i Allsvenskan och spela med bland annat Johan Bertilsson igen. Men som tur är verkar Ludvig trivas bra med livet i Östersund. Det är vi otroligt glada och tacksamma för och vi fans betalar tillbaka så fort vi släpps in på läktaren igen!


Tidigt ute!

För de som hängt med här på sidan så skrev jag redan 19 november att Ludvig Fritzson var på väg att förlänga med Östersunds FK tack vare solida Twitterkontot Transferkarusellen.

Vill ni läsa den nyheten så finns den här:
https://olovstener.com/2020/11/19/ludvig-fritzon-forlanger-med-ostersunds-fk/