Julkalender 2020 – Lucka 8 – Kpozo

Patrick Kpozo

Patrick Kpozo har denna säsong varit utlånad till IFK Luleå i Ettan Norra. Det blev totalt 17 matcher, 6 mål och 3 assist för honom. IFK Luleå slutade tillslut på en 10 plats.

Patrick Kpozo utlånad till IFK Luleå

Kpozos kontrakt går ut med Östersunds FK sista december i år och vi får se om det blir någon förlängning? Utlåningen av Patrick kom under Ian Burchnall-eran och det är möjligt att Amir Azrafshan ser något annat i honom. Frågan är om Östersund har råd att inte försöka förlänga med spelare som har utgående kontrakt just med tanke på transferförbudet.

Patrick Kpozo - About | Facebook

På vänsterbackspositionen finns redan Kalpi Ouattara och Marco Weymans som kanske närmaste konkurrenter och frågan är väl hur det kommer se ut på den positionen i februari när Svenska Cupen drar igång. Personligen hade det varit intressant att se Patrick Kpozo och Nebiyou Perry på vänsterkanten tillsammans. Båda kommer från AIK Akademin och har en spelstil som påminner om varandra.

I Östersunds FK har det hittills blivit 19 spelade matcher, 1 mål och 2 assist vilket kan jämföras med hans tid i AIK där han spelade 18 matcher, 0 mål, 3 assist.

Hur det än blir så önskar jag Patrick all lycka inför 2021!