Julkalender 2020 – Lucka 6 – Som Barcelona!

22 oktober 2016 gästade Östersunds FK Swedbank Stadion, Malmö för första gången i Allsvenskt sammanhang och vilken match det blev. Östersund spelade ut Svenska Mästarna (som Barcelona) och vann med klara 3-0.

Malmös målvakt Johan Wiland summerade förlusten med rätt hårda ord

– Det är klart vi kunde ha gjort det bättre och vi visste att de är bollskickliga och vill spela sig ur varenda läge, men det är också svårt att veta hur vi ska ställa oss mot ett sånt lag. Det finns väl egentligen bara ett lag, och det är Östersund, som spelar på det sättet (i Allsvenskan). Idag fick vi dem att se ut som Barcelona. Det är klart att det är frustrerande att när vi har så mycket att spela för, inte kan visa lite mer.

Av någon outgrundlig anledning så verkar det som alla klipp från matchen mystiskt försvunnit från YouTube eller också är det jag som är dålig att leta? Hur som helst så hittade jag ett sammandrag hos Expressen där man kan se höjdpunkterna från matchen. Håll till godo och njut!

Startelva
Hampus Nilsson
Stefan Karlsson
Samuel Mensah (Mensiro)
Douglas Bergqvist
Ronald Mukiibi
Fouad Bachirou
Brwa Nouri
Alex Dyer
Ken Sema
Saman Ghoddos
Hosam Aiesh
Avbytare
Aly Keita
Andrew Stadler
Bobo Sollander
Curtis Edwards
Alhaji Gero
Dennis Widgren
Gabriel SomiMatchtrupp Östersunds FK

Startelva
Wiland
Tinnerholm
Bengtsson
Arnason
Safari
Yotún
Adu
Lewicki
Rakip
Jeremejeff
Wolff Eikrem
Avbytare
Konate
Sana
Vindheim
Andersson
Brorsson
Svanberg
BergqvistMatchtrupp Malmö FF