Inför: Malmö FF borta 2020

Så var det dags för den sista Allsvenska matchen 2020, en säsong som varit minst sagt annorlunda på många olika plan inte minst senaste dagarna av otroligt sorgliga nyheter inom klubben. Man undrar hur mycket en idrottsförening orkar med? Men “Vi Ger Oss Aldrig” får gå som ledord igenom tuffa tid.

INLEDNING

Så idag står Malmö FF som motstånd på Eleda Stadion kl. 14.30. Matcher mot Malmö FF har genom historien varit bra och tuffa matcher. Resultatmässigt är väl bortamatchen från 2016 den mest intressanta.
Så pass intressant att jag valde att ta med den som dagens lucka min Julkalender som ni kan läsa här:
https://olovstener.com/2020/12/06/julkalendern-2020-lucka-6-som-barcelona/

FÖRUTSÄTTNINGAR ÖSTERSUNDS FK

Östersund reste 1000 km söderut med tåg ner till Malmö inför denna bortamatch och är säkert lite sega efter det men förhoppningsvis inget som märks i spelet. ÖFK har möjlighet att avnända sig av hela truppen förutom Simon Kroon och Rewan Amin som fortsatt är skadade. ÖFK har inga avstängda spelare.

Min gissning eller snarare förhoppning är att man startar med framtidsnamn som Perry, Dosis, Stolt och Hörberg. Det är ett perfekt tillfälle att ge 2021 en tjuvstart i denna match.

Det blir intressant att se hur Amir och Pero resonerar kring startelvan och spelidé mot Sveriges bästa lag. Är inte Östersund försiktig och med formen i de senaste matcherna i beräkning kan det rinna iväg ordentligt.

FÖRUTSÄTTNINGAR MALMÖ FF

Enligt MFFs officiella hemsida är hela truppen frisk och precis som i de två senaste matcherna lär det bli några förändringar i startelvan, meddelar tränare Tomasson.

– Jag tror att vi gjorde fyra ändringar i startelvan från matchen mot Hammarby till Varberg. De kommer bli några ändringar imorgon också. Isaac, till exempel, är helt frisk och kommer att spela från start.

Jag tror Malmö FF kommer testa lite nya spelare och lufta truppen, de vill säkerligen även vinna sin sista match på hemmaplanen för säsongen så någon lätt match för Östersund lär det inte bli. Många spelare i Malmö som vill få en chans att visa upp sig en sista gång innan uppehåll och transferfönster.

Vill det sig riktigt illa har de bestämt sig för att slå IFK Göteborgs rekord från förra säsongens sista match. (7-1 vinst till Göteborg). Det vore ett vettigt mål för motståndarna att sätta upp för att få spelarna att tagga till ordentligt.

SLUTSATS

Jag tror på en ganska lättspelad match för Malmö, jag tror de vinner enkelt och kan gå på en skön ledighet med SM-guldet i famnen.
För Östersund tror jag inte det spelar sådan stor roll (tyvärr), man vill nog mest bara spela matchen och få säsongen gjord så man kan gå på semester för att komma tillbaka och skapa något helt nytt till 2021.

Hur nästa säsong kommer att gå för Östersund nu när de är förbjudna att värva i två fönster låter jag vara osagt. Det får bli en helt egen artikel framöver. För där finns det myckte att tycka till om.

Läs gärna mina tips inför omgång 30 här:
https://olovstener.com/2020/12/05/tips-allsvenskan-2020-omgang-30/