TIPS: Allsvenskan 2020 omgång 30 (Rättad)

Då var vi redan framme vid sista omgången i Allsvenskan 2020.
Det är redan klart att Malmö FF tar hem SM-Guldet, det är också redan klart att Elfsborg spelar ute i Europa nästa säsong samt att Helsingborgs IF är klar för Superettan.

Eftersom det är sista omgången är det enligt tradition så att samtliga matcher spelas samtidigt. Så därför ser vi en gemensam avspark på samtliga arenor kl.14:30.

TIPS: Djurgårdens IF – Varbergs BoIS 3-1
Jag tror Djurgården laddar ur det sista man har samtidigt som Varberg är ganska nöjd med sin säsong. Det är inte lika viktig för Varberg att avsluta med vinst som för Djurgården skulle jag säga.

RESULTAT: Djurgårdens IF – Varbergs BoIS 1-0
Var väl inte direkt oväntat att förra årets Svenska Mästare skulle lyckas avsluta med en seger. Får ändå säga grattis till all Varbergfans som ska vara nöjd med säsongen. Djurgården har en del att jobba med till nästa säsong om de vill fortsätta att räknas in bland topplagen.

TIPS: Falkenbergs FF – Mjällby AIF 2-2
Jag tror detta blir en väldigt tät match som med stor möjlighet slutar oavgjort. Falkenberg behöver seger men så blir inte fallet.

RESULTAT: Falkenbergs FF – Mjällby AIF 2-3
Tight match där Mjällby slår in det avgörande målet i 90′ minuten. Så nära var jag ifrån att ha helt rätt i denna match. Imponerande säsong av Mjällby som slutar på en hedervärd femteplats!

TIPS: IF Elfsborg – AIK 2-1
Ser inget här som gör att AIK kommer ta en vinst, möjligtvis att det slutar oavgjort då båda lagen är hyfsat ointresserade av att gå för 100%.
Varken mer eller mindre finns att säga om denna match.

RESULTAT: IF ELFSBORG – AIK 2-2
Här blir jag också snuvad på resultatet när Mikael Lustig drar in 2-2 i 70′ minuten. De Allsvenska spelarna vill verkligen inte att jag ska ha rätt i mina tips. Stark säsong av Elfsborg som slutar på en andraplats, äntligen fick Jimmy Thelin laget att fungera men med tanke på en del riktigt usla matcher så finns det ännu mer att ge från Boråslaget. Kan de fortsätta utmana i toppen nästa säsong?

TIPS: IFK Göteborg – IK Sirius 2-1
Borde kanske även tippa oavgjort här men tror Blåvitt kan vara det starkare laget nu när man får köra avslappnat. Rydström samt spelare på väg bort från Sirius bäddar för en svagare prestation.

RESULTAT: IFK Göteborg – IK Sirius 2-0
Nästan rätt på resultatet men iaf rätt på matchen vilket känns bra. Jag tror Sirius räkmacka är över och nu blir det lite uppförsbacke inför nästa säsong. Blir mäkta imponerad om Uppsalalaget gör en bättre säsong 2021 än 2020. För Göteborg var detta ingen rolig säsong. Nu får man satsa lite smartare inför 2021 och se om det ger resultat.

TIPS: IFK Norrköping – Helsingborgs IF 5-0
Finns väl inget som säger att Helsingborg ska vinna denna match? Och om de nu skulle göra det får Norrköping skämmas december ut.
Blir en enkelt vinst för Norrköping, varken ni vill eller inte.

RESULTAT: IFK Norrköping – Helsingborgs IF 3-4
Till att börja med måste vi skratta åt IFK Norrköping som tillåter att tabelljumbon vinner över dem på hemmaplan i sista matchen. Innan denna hade alltså Helsingborg vunnit 4 matcher av 29. Riktigt, riktigt dåligt av Norrköping. Kanske årets besvikelse? Iaf åt det hållet. Får ta upp det mer när jag summerar Allsvenska året 2020. För Helsingborg är det bara tragiskt att man inte tog chansen att byta tränare under säsongen för nog tycker jag att truppen är bättre än en 15e plats!?
Norrköping fick mitt tips här att bli det mest pinsammaste under säsongen. Det ska jag komma ihåg.

TIPS: Kalmar FF – BK Häcken 1-3
Bör bli en kämparmatch från Kalmar men tror inte Häcken tillåter sig att falla in i Kalmars gnetspel. Häcken kontrollerar och vinner. Inte ens något snack om oavgjort här.

RESULTAT: KALMAR FF – BK Häcken 0-0
Så tråkigt att en match i sista omgången ska sluta 0-0 men båda lagen var väl nöjda med 1 poäng var? Det saknas fortfarande en hel den vinnarmentalitet i Häcken för att man ska kunna kalla sig topplag. Varför går man inte bara ut och punkterar denna match? Fegt och tråkigt.
Nu ska Kalmar FF kvala mot JSödra. Svårt att säga vem som vinner där. Det vi vet är att det handlar om två klubbar med rätt stora ekonomiska problem så detta kval kan handla om existensen som Svensk fotbollsklubb om det vill sig riktigt illa.

TIPS: Malmö FF – Östersunds FK 3-0
Har svårt att se hur Östersund ska lyckas göra mål på MFF. Tror Malmö kommer satsa ungt och försiktigt mot ett ÖFK i obalans som nog helst bara vill spela av säsongen nu. Risk för skräll? Har svårt att se det. Skulle vara enorm underskattning från Malmö i så fall och en match där ÖFK helt plötsligt får allt att stämma. Historist sett så var detta riktigt bra matcher att titta på, bra fotboll och väldigt hårt spel. Nästan lite derbykaraktär.

RESULTAT: Malmö FF – Östersunds FK 4-0
Detta var den enda match jag såg fullt ut denna omgång. Malmö toppar det bästa de har samtidigt som Östersund sparar en hel del kvalité på bänken och “hemma” i Östersund. Men Malmö får 3 enkla mål till att börja med, den indirekta frisparken som Aly Keita rår för är inte så mycket att säga om men sedan felaktigt dömd straff och ett tveksamt offsidemål som godkänns.
Men det var skit samma, Malmö hade säkert kunnat göra några mål till om det verkligen hade behövts. Klasskillnad och en riktigt tråkig match.
Bara att gratulera Malmö FF till guldet. Mycket fin avtackning av Berang Safari också. Vi ses nästa säsong, då hoppas jag vi kan stå emot bättre.

TIPS: Örebro SK – Hammarby IF 2-4
Gissar på en öppen och offensiv match från båda hållen. Hammarby gör sin mål ganska tidigt och Örebro försöker ta igen mot slutet men tiden hinner inte riktigt med. Lätt vinst för ett lättat Hammarby.

RESULTAT: Örebro SK – Hammarby IF 2-1
Värdelösa, uppgivna, överskattade Hammarby, varför trodde jag att ni skulle vinna denna match enkelt? Självklart går ni och förlorar sista matchen mot Örebro. Så mycket mer Hammarbyistiskt går det inte att bli 2020. Såg inte matchen så ska inte säga något men man förstår ju varför Hammarby “bara” slutar åtta. Frågan är vad som händer till nästa säsong? Man räknas som en av Svenska storklubbar men det är ENBART på grund av fansen. Några sportsliga framgångar värda att nämna existerar knappt. Snacka om Allsvenskans Cliff Barnes!
Det jag kan säga om Örebro är att de imponerar, nu slutar man sjua och det är ändå några placeringar högre än väntat. Har alltid sett Örebro som Sveriges svar på Everton.

SUMMERING

Nej tänker inte skriva så mycket här eftersom jag jobbar på en helt fristående artikel som sammanfattar Allsvenskan 2020. Ni får hålla och läsa den istället. Borde komma under veckan innan säsongen blir helt iskall.

Nu ser vi fram emot julen och sedan tar vi omtag på försäsong och Svenska cupen. För Östersunds del blir det inte så jättehet silly-säsong eftersom man inte får värva varken i det kommande fönstret eller i sommar. Men några spelare ska väl säljas. Vi får se! Tack alla som följt mitt tips denna säsong!