TIPS: Allsvenskan 2020 omgång 27 (Rättad)

Här kommer mitt tips för Allsvenskan 2020, omgång 17.
Finns några spännande matcher. Framförallt ödesmatchen mellan Helsingborgs IF och IFK Göteborg. Eller varför inte Stockholmsderby mellan Djurgårdens IF och AIK, en match fylld med massor av prestige.

Rättar artikeln eftersom matcherna är spelade så kika tillbaka.

Allsvenskan 2020 – Omgång 27:

TIPS: BK Häcken – Östersunds FK 3-2
Östersund är ganska hård decimerat med skador på startspelare så tror det blir tufft men lärorikt. Kanske möjligtvis ett X med all tur i världen för ÖFK. Häcken saknar Irandust och har en neråtgående trend.
Läs gärna min inför-artikel här:
https://olovstener.com/2020/11/07/infor-bk-hacken-borta-allsvenskan-2020/

RESULTAT: BK Häcken – Östersunds FK 2-1
Tycker att jag träffade in resultatet hyfsat bra här. Såg matchen och tycker att ÖFK spelade bättre än förväntat samtidigt som Häcken slarvade och var nära att missa 3 otrolig viktiga poäng i slutspurten.

TIPS: Mjällby AIF – IFK Norrköping 2-2
Två lag som kommer anfalla rätt friskt gör att jag tror på många mål. Mjällbys omställningar är farliga. Ja X känns mest troligt baserat på form.

RESULTAT: Mjällby AIF – IFK Norrköping 2-0
Imponerande av Mjällby samtidigt som man undrar vad som hänt med IFK Norrköping som underpresterar match efter match. Inte ens ett mål med de spelare de har idag är under all kritik.

TIPS: Falkenbergs FF – IF Elfsborg 2-1
Tror på ytterligare en skräll för Falkenberg. Förra omgången besegrade de Djurgården. Denna gång är det Elfsborg som får det jobbigt på den tunga gräsmattan på Falkon Alkoholfri Arena.

RESULTAT: Falkenbergs FF – IF Elfsborg 1-3
Så här i efterhand känns mitt tips lite naivt, självklart ska Elfsborg vinna och det gjorde de med.
Borås är i högsta grad med i slutspurten.

TIPS: Varberg BoIS – Hammarby IF 1-3
Varberg är inne i en tuff period och inte blir det lättare här. Tror säkert de kan ta ledningen men Bajen bättre över 90 minuter. Ganska enkel seger för Stefan Billborn.

RESULTAT: Varberg BoIS – Hammarby IF 5-2
Ja vem kunde tro att Varberg skulle göra 5 mål på Hammarby? Inte jag i alla fall. Såg delar av matchen och Hammarbys försvarsspel är inte bra alltså. Det är något man måste jobba på till nästa säsong om man nu vill vara med i toppen. Varberg imponerar, buden lär komma på Astrit Seljmani.

TIPS: Djurgårdens IF – AIK 0-1
Känns som omgångens mest svårtippade match. Här vill jag helgardera men tvingar mig själv till att säga AIK-vinst enbart på magkänsla och motivering att Djurgården kommer spela för försiktigt. Målsnålt. Paulos Abraham matchvinnare!

RESULTAT: Djurgårdens IF – AIK 0-1
Här prickar jag rätt tack vare min magkänsla. Får dåliga vibbar av Djurgårdens tränare Kim & Tolle. Innan säsongen hade jag de rankade som Allsvenskans bästa. Efter denna säsong så känns det mest som att fasaden har rasat och man ser deras rätta färger. Kanske är det sista säsongen i Djurgården?
För AIK ser det ljusare ut, man har gjort det riktigt bra på slutet.

TIPS: Örebro SK – Kalmar FF 3-0
Om Djurgården AIK var mest svårtippad så är denna den enklaste att tippa.
Kalmar har gett upp, kan inte tänka mig att de sprattlar till mot ett formstarkt Örebro på bortaplan. Ser också ett annat scenario långt in i dimman där Örebro underskattar och är så pass lata i sitt spel att Kalmar får oavgjort för att spetsa till bottenstriden ytterligare.

RESULTAT: Örebro SK – Kalmar FF 0-1
Ingen match är enkel att tippa, såg sista 45 av denna och Örebro hade inte mycket att komma med. Några halvchanser. Kalmar var mer nära 0-2 i så fall. Man tar chansen att haka på.

TIPS: Malmö FF – IK Sirius 4-1
Malmö kommer pulverisera ett allt för högt hypat Sirius. Finns egentligen inte så mycket att säga mer än grattis till 21a SM-Guldet Malmö FF!
Sirius får ta nya tag nästa säsong. Finns alla möjligheter i världen att Uppsala kan etablera ett stabilt Allsvenskt lag på övre halvan.

RESULTAT: Malmö FF – IK Sirius 4-0
Nästan klockrent tipsresultat. Malmö verkligen pulveriserade Sirius första kvarten. Sedan låg man bara och bevakade SM-Guldet. STORT GRATTIS Malmö FF – Bäst när det gäller.
Sirius kommer säkert tillbaka nästa år. De gör ändå en imponerande säsong.

TIPS: Helsingborgs IF – IFK Göteborg 4-0
Helsingborg kommer köra över IFK Göteborg. Det jag sett av de båda lagen är att det finns betydligt mer kvalité i Helsingborg än i IFK Göteborg, speciellt i anfallspelet. Senast mot Malmö FF tycker jag att Helsingborg spelade mer som ett lag också än innan. Man börjar hitta kombinationer och sätt att spela anfall på som man inte hittat förut. Har jag något fel här är det på antal mål från Helsingborg, kanske räcker det med två? Men jag tror på fler. IFK Göteborg får det riktigt, riktigt tufft.

RESULTAT: Helsingborgs IF – IFK Göteborg 0-1
Ja här hade jag tokfel. Såg tyärr ej matchen men från rapporter gör Helsingborg det onödigt komplicerat för sig och det brukar straffa sig i matcher som denna. IFK Göteborg tar 3 oerhört viktiga poäng inför de tre sista matcherna. Helsingborg fast i botten och det luktar Superettan lång väg.

SAMMANFATTNING

Inte helt nöjd med att sätta 3 rätt av 8 matcher men 2020 bjuder på svårtippade matcher. Allsvenskan är väldigt jämn om man bortser från Malmö FF som varit i en klass för sig. Finns inte mycket mer att säga om det. Nu ser vi fram emot omgång 28 och den stora frågan är hur Malmö FF kommer att spela sina sista 3 matcher. Tydligen rapporteras det om Covid-19 smitta på bland annat Anders Christiansen efter matchen och då hade han gjort intervjure och segerfirat med resten av laget. Landslagsuppehållet kunden inte komma lägligare. Personligen hoppas jag att MFF släpper fram sina unga spelare i de matcher som är kvar på ett annat sätt än de gjort under säsongen.

RELATERADE LÄNKAR:

Allsvenskan
UNIBET
SofaScore Allsvenskan