Inför: BK Häcken borta, Allsvenskan 2020

Idag spelas omgång 27 av Allsvenskan borta på Hisingen och Bravida Arena mot BK Häcken. Det är vår andra bortamatch på rad och en väldigt svår sådan.
Bettingbolagen ger Östersund inget bra odds till varken vinst eller oavgjort. Kan de överraska?

Avspark 15:00 på Bravida Arena utan publik. Båda lagen har en något sviktande form. Häcken närmast från oavgjort 1-1 mot Hammarby och Östersund klar förlust med 3-1 mot Mjällby.

Avspark: 15:00 – 7 november 2020
Arena: Bravida Arena
Domare: Adam Ladebäck
Stream: Dplay

FÖRUTSÄTTNIGNAR

BK Häcken hittar vi innan omgången på en fjärde plats med 41 poäng.
Östersunds FK har ramlat ner några placeringar och är nu elva med 33 poäng. Allsvenskan är otroligt jämn, endast 8 poäng skiljer lagen åt.

INBÖRDES MÖTEN

Inbördes möten är också väldigt jämn där man har fyra segrar var samt fyra oavgjorda. Senaste matchen spelades 19 juli 2020 på Jämtkraft Arena och slutade 2-2.

BK Häcken444Östersunds FK

ÖSTERSUNDS FK

Hos Östersunds FK saknas förutom Thomas Isherwood, Simon Kroon, Rewan Amin också till denna match Jerell Sellars och Isak Ssewankambo.
Samtliga av dessa är i princip startspelare så det är hårda avbräck och ett något vingklippt Östersund som i går fredags flög ner till västkusten.
Någon övergripande matchtrupp har Östersund inte gjort officiell så vet ej helt 100% vad vi kan förvänta oss för laguppställning.

ÖSTERSUNDS FK – Min (hypotetiska) startelva

Hypotetisk lineup Östersunds FK borta mot BK Häcken 2020, Allsvenskan

Följande är min personliga startelva med motivationen att jag mot BK Häcken vill ha spelare som är trygga i sina positioner, löpstarka och bollsäkra. Helt överraskande kanske att jag börjar med Nikolaos Dosis istället för Charlie Colkett men det är just på grund av tryggheten i positionen som (det lilla jag sett) ser bättre ut hos Dosis. I övrigt är det inte så mycket att säga. Hade bytt in spelare som Nebiyou Perry Malcolm Stolt och Charlie Colkett i andra halvlek eller när det passat. Högst hypotetisk startelva då ÖFK inte offentliggjort någon matchtrupp.

BK HÄCKEN – Saknar nyckelspelare

Hos BK Häcken saknas fortfarande nyckelspelaren Daleho Irandust samtidigt som Gustav Berggren är tillbaka från avstängning samt Alexander Faltsetas tillbaka från skada. Det gör att Häcken blir något svagare framåt men då har de istället Ahmed Yasin som inte ska underskattas.
Hoppas även få se lite av Patrik Wålemark och Leo Bengtsson som är två av mina största favoriter i Häcken.
BK Häckens matchtrupp hittar ni längst ner i denna artikel:
https://bkhacken.se/nyhet/732

SAMMANFATTNING – Hjärta eller hjärna?

Det blir intressant att se hur Östersund formerar laget och vilken inställning de kommer ut med. Jag är helt säker på att Amir och Pero var oerhört missnöjda med ett antal punkter från matchen mot Mjällby.
För Häcken gäller det att inte ta matchen på för stort allvar. För det är i de matcher Häcken haft problem. De spelar fortfarande för europaplatser och ser man de odds som delas ut ska de avgöra matchen redan i första halvlek. Och risken är väl att det är så det kommer se ut, jag är rädd att Östersund är FÖR decimerade till denna match vilket gör att de får svårt att stå emot Häckens fina spel. Mitt hjärtat säger ytterligare en oavgjord 2-2 match med 4 fina mål och spännande slutminuter. Hjärnan säger tyvärr storseger för Häcken. Hjärtat och hjärnan är alltid i en ständig kamp.
Vi får se vem som vinner morgondagens match.

ODDS OCH BETTING

Är man stensäker på att Östersunds FK vinner matchen bör man satsa lite pengar hos den Allsvenskan sammarbetspartnern UNIBET där oddset just nu ligger på 11 gånger pengarna vid vinst.
https://www.unibet.se/betting/sports/filter/football/matches

Sedan bör man absolut stötta sin Allsvenska hemmaklubb hos UNIBET om man har möjlighet. Mer information här:
https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben?lobby=home&promo=mainbo-hk