TIPS: Allsvenskan 2020 omgång 26 (Rättad)

Lite enkelt så drar jag mitt tips här inför Allsvenskan 2020 omgång 26, vet att det var populärt tidigare. Kanske mest för de matcher jag tippade fel i men det bjuder jag på.

Rättar artikeln eftersom matcherna är spelade så kika tillbaka.

Allsvenskan 2020 – Omgång 26:

TIPS: IF Elfsborg – IFK Norrköping 1-2
Elfsborg har en nedåtgående trend men Norrköping vinner inte enkelt. Kan även sluta oavgjort om det är sol och medvind i Borås.

RESULTAT: IF Elfsborg – IFK Norrköping 2-1
Så klart resultatet blir tvärt om, såg ej matchen men tydligt att Norrköping fortsätter att underprestera. På papperet är de favoriter men tydligen inte i praktiken.

TIPS: IK Sirius – Kalmar FF 2-0
Kalmar har gjort allt de kan och de har även presterat normalt men deras trupp håller inte för Allsvenskan. Man saknar trovärdig spelidé. Sirius kommer vinna denna match enkelt och kontrollerat.

RESULTAT: IK Sirius – Kalmar FF 2-2
Kalmar lyckas vända från 2-0 till 2-2 och få med sig ett poäng från Uppsala. Riktigt starkt. Oroväckande för Helsingborg som nu bara ligger ett poäng före Kalmar.

TIPS: Mjällby AIF – Östersunds FK 2-3
Mjällby kommer säkert styra matchen men Östersund kommer vinna med sina farliga kontringar. Även om ÖFK har spelare skadade har de en starkare bänk och det kommer avgöra. Malcolm Stolt byts in och avgör i 87 minuten. Läs inför matchanalys här: https://olovstener.com/2020/10/31/infor-mjallby-aif-borta-2020/
Och efteranalys här:
https://olovstener.com/2020/11/01/allsvenskan-2020-ostersunds-fk-forlorar-stort-mot-mjallby-aif/

RESULTAT: Mjällby AIF – Östersunds FK 3-0
Katastrofalt dålig match av ÖFK och Mjällby kunde enkelt vinna matchen i första 45 och sedan spela av matchen. Kommer en längre analys senare ikväll bara jag lugnat ner mig. Vill inte skriva i affekt.

TIPS: Hammarby IF – BK Häcken 2-2
Häcken studsar tillbaka och gör en av sina bättre matcher i höst men får bara med sig 2-2 från Stockholm. Hammarby tappar sin 2-0 ledning från första halvlek i slutet av andra efter några tveksamma byten.

RESULTAT: Hammarby IF – BK Häcken 1-1
Äntligen ett rätt, tippade X om dock 2-2. Såg inte matchen själv men Häcken ledde länge innan Hammarby fick in en kvittering.
Tappade poäng för båda lagen i tätstriden om europaplatser.

TIPS: IFK Göteborg – Örebro SK 0-3
Örebro pressar högt och tar snabbt ledningen. Ser inget i IFK Göteborgs anfallsspel som säger något annat än förlust i denna match.

RESULTAT: IFK Göteborg – Örebro SK 0-1
Ytterligare ett rätt dock några färre mål än beräknat hos Örebro. Såg matchen och IFK Göteborg bombade på med skott från alla möjliga lägen vilket var väldigt ineffektivt även om man hade en hel del otur också. Örebro var duktiga att spela på resultatet även om det höll på att straffa sig några gånger.
Nu ser det INTE ljust ut för IFK Göteborg inför de slutgiltiga omgångarna.

TIPS: Falkenbergs FF – Djurgårdens IF 1-1
Krystad match för Djurgården nere i Falkenberg. Underskattning och lite vittring på att ta ytterligare poäng på Malmö gör att deras spel låser sig idag. Falkenberg spelar smart och får med sig en poäng.

RESULTAT: Falkenbergs FF – Djurgårdens IF 3-2
Envisa Falkenberg lyckades faktiskt ta 3 poäng här, det var mer än jag trodde. Imponerande och oerhört viktigt för bottenstriden. Falkenberg passerar Helsingborg som dock har sin match ospelad.

TIPS: Helsingborgs IF – Malmö FF 0-2
Malmö gör sina båda mål i andra halvlek. Man ser att de himmelsblå går lite på halvfart men vinner ändå tryggt.

RESULTAT: Helsingborgs IF – Malmö FF 0-1
Jag såg matchen och tycker inte att det var en solklar seger för Malmö direkt. Helsingborg spelade smart och försiktigt. Det märks att det finns individuell skicklighet bland deras spelare men sakar fortfarande en tydlig spelidé.

TIPS: AIK – Varberg BoIS 3-1
AIK har vaknat och tar 3 nya enkla poäng. Deras lite mer tursamma flow fortsätter. Varberg överlever trots allt med 3 tappade poäng.

RESULTAT: AIK – Varberg BoIS 1-0
Såg tyvärr inte matchen men AIK verkar ha fått kämpa på ordentligt. Verkar som Varberg styrde matchen långa stunder.

SAMMANFATTNING Omgång 26

Så var omgång 26 slutspelad. Mitt tips gav 4 rätt och 4 fel totalt.
Imponerad av Falkenbergs seger över Djurgården. Mycket besviken på hur Östersunds bristande coachning i matchen mot Mjällby. Nu ligger Malmö 10 poäng före tvåan Elfsborg. Kan man börja korka upp champagnen redan i Malmö tro? Spännande i botten med. Vilka två lag hamnar tillslut under strecket? Personligen tycker jag att Helsingborg och Falkenberg varit de två lag som presterat bäst på slutet. Kan det va så att vi ser Kalmar och IFK Göteborg som de två bottenlagen när säsongen är slut? Fyra matcher kvar, allt kan hända… eller?

Allsvenskan 2020 Tips
RELATERADE LÄNKAR
Allsvenskan
UNIBET
SofaScore Allsvenskan