Östersunds FK missar P17 Allsvenskan

Med minsta möjliga marginal missar ÖFK Akademi platsen till P17 Allsvenskan genom att endast få oavgjort med sig borta mot Västerås SK idag. Matchen slutar 1-1 med ÖFKs mål av #8 Nils Sjödin Tander i 55-minuten.

Detta innebär att Täby samt Västerås tar var sin plats i nästa säsongs P17 Allsvenskan. Grattis till dem! Östersund får göra ett nytt försök kommande säsong.

Slutställning tabell:

LAGSVOF+/-GM-IMP
T’äby FK211046-24
Västerås SK FF202003-32
Östersunds FK201141-51

Mer information från Min Fotboll:
https://minfotboll.svenskfotboll.se/#/magazinegameview/590492

ANALYS
Jag anser att det hade varit otroligt viktigt för Östersunds FK att ta en plats i P17 Allsvenskan då det gör det enklare att attrahera yngre spelare. Det hade också gett akademin en högre status. Jag hoppas att man gjort det man kan för att ge dessa killar bästa förutsättning. Men nu är chansen borta och bara ta nya tag och bygga bättre till nästa säsong.