Amir Azrafshan förlänger med Östersunds FK & lite om framtiden

Så fick alla ÖFK-supporters den efterlängtade nyheten att Amir förlänger med Östersunds FK fram till december 2023. Även Pero Kapcevic ser ut att ha kontrakt över samma tid om man tolkar ÖFKs pressrelease rätt.

Läs pressreleasen hos ostersundsfk.se här: AMIR AZRAFSHANS TRÄNARKONTRAKT FÖRLÄNGT TILL 2023

Vad innebär detta för ÖFK?
Framförallt innebär det trygghet och att både styrelse och medlemmar kan lita på Amir. Jag vet att det funnits viss oro speciellt supporterleden med Amirs framgång, att någon annan klubb skulle lägga fram ett kontraktsförslag då han till att börja med endast hade kontrakt med ÖFK fram till säsongens slut 2020.

Nu börjar arbetet
Ja nu börjar arbetet på riktigt att verkligen bygga Östersunds FK igen. Man har en ny hyfsat stabil styrelse på plats även om jag personligen gärna skulle vilja se mer aktivitet från styrelsens håll för att driva klubben framåt.
Framförallt tydligare mål och mer fokus på att driva in pengar till föreningen än de nedskärningar vi sett. Vi ska inte ta den enkla vägen här!

Med Mathias Rasteby i spetsen finns en person som är ekonomiskt duktig, med bakgrund i bankväsendet och stort kontaktnät med företagare i länet.
Han behöver dock ställa om och förstå att fotbollsekonomi och föreningsekonomi skiljer sig en hel del från att driva ett företag. Detta gäller även sponsorer som vill försöka hjälpa till med goda råd. Visst är nedskärningar viktiga och allt för höga löner måste så klart justeras men organisationen får aldrig bantas mer än vad målet med klubben är.

Målet är fortfarande att vinna varje match, vinna SM-guld och ta oss vidare ut i Europa. Med dessa mål håller det ej med en organisation i lägre Allsvensk klass. För det är åt det hållet ÖFK drar sig nu med alla nedskärningar. Det måste satsas igen, upp med tydliga mål och se till att HELA föreningen är med på resan, att alla förstår hur, var, när, varför så ALLA kan bidra på bästa sätt.

Akademin
Jag har väldigt dålig koll och är dåligt insatt i hur ÖFKs akademi fungerar för tillfället. Jag vet dock att man även skurit ner i den organisationen. Jag vet också att P17 är en match från Pojkallsvenskan vilket vore otroligt bra för Akademins framtid. Hur som helst har Amir sagt att han vill hjälpa till att utveckla Akademin samt fotbollen i hela närområdet vilket också varit tydligt med de besök han gjort i lokala klubbar runt Östersund. Besök som bland annat bidragit till att vi haft en spelare från Järpen på provspel i ÖFK.
Den typen av samarbeten ger framtidstro i hela regionen och är otroligt viktig i det längre perspektivet. Det ger våra ungdomar något att kämpa mot. Tydliga mål som sagt.

Allsvenskan 2021
Allt tyder på att pandemin kommer fortsätta över 2021 och det innebär ytterligare hårda tider för samtliga fotbollsklubbar (eller egentligen för alla). För ÖFKs del gäller det att vara tidigt ute med att räkna på olika scenarion redan nu. Något som jag tror vår nya VD Michael Schahine faktiskt är riktigt bra på. Jag tycker att man bitvis gjort kloka värvningar 2020 men också riktiga frågetecken. Förhoppningsvis kommer den lite hemlighetsfulla sportkommittén att fungera fullt ut under nästa år.
Det mest prioriterande bör vara att få spelarförsäljningar att fungera på ett BRA sätt där vi slipper skambud från Italienska Serie-B klubbar. Vi ska inte stå och skänka bort våra spelare. Vi måste hitta ett ekonomiskt momentum igen där spelarförsäljningar är en av 2-3 ben som driver ÖFK fram ekonomiskt.

CAS-domen och sponsorer
CAS-domen får inte vara en orsak till att bromsa eller sluta planera framåt. Snarare tvärt om, ta det som en utmaning. Värsta scenariot SKA klaras av, ÖFK ska ha sponsorer och investeringsbolag med sig till 100% i denna fråga. CAS-domen får inte vara en orsak för sponsorer att fega ur snarare tvärt om. Ställ upp tillsammans nu när vi sportsligt tar steg fram igen!

Till sist
Det är fortfarande vi medlemmar som äger Östersunds FK. Om vi på något sätt ser att det börjar gå utför behöver vi snabbt och smidigt styra upp klubben på rätt spår igen. Med det menar jag att det är alla medlemmars skyldighet att vara engagerad och intresserad av vad som händer i klubben. Ställ frågor till ansvariga om ni undrar över något. Påpeka om ni anser att något är fel och stötta och beröm när bra saker händer i föreningen. Hjälp till att stötta ekonomiskt så mycket ni kan genom soffbiljetter, handla i ÖFK-shoppen både fysiskt och online, skänk pengar, ställ upp ideellt när det behövs och kom med idéer hur man ytterligare kan ta steg framåt.

Jag vet att ÖFK kommer börja sälja säsongskort för 2021 snart och det är ett bra och vettigt sätt att stötta föreningen för de som har råd.

“Vi ger oss aldrig”

7 Comments

  1. Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

  2. Hello! Your site came up in my search for ‘baby ultrasound services near me.’ Your content is both informative and reassuring. As I’m looking for a reliable ‘baby scan near me,’ any insights or recommendations you could provide would be greatly valued. Thanks in advance!

  3. naturally like your web site however you need to take a look at the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling problems and I find it very bothersome to tell the truth on the other hand I will surely come again again.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.