Inför: Hammarby hemma 2020

I morgon är det dags igen att möta Hammarby hemma på Jämtkraft Arena. Det är matcher som alltid brukar ha bra inramning och bra stämning. Bajen brukar alltid komma med många fans från när och fjärran. Men i år får man nöja sig att se matchen på TV och det tar udden av känslan så klart.

Östersund har fortfarande övertaget på inbördes möten med 6 segrar mot Hammarbys 5. Dock är övertaget större på Jämtkraft Arena där Hammarby enbart lyckats vinna en gång på de senaste sju åren.

ÖSTERSUNDS FK 6 5 5 HAMMARBY IF

HAMMARBY IF
Kommer senast från en segermatch över Mjällby med 4-2.
Ligger för tillfället 3 poäng före ÖFK.
Jagar europaplatserna och vill med största sannolikhet helst sluta något poäng över Djurgården som bästa Stockholmslag.
Hammarby har Darjan Bojanic, Paulinho och Mohanad Jeahze skadade.

Nyckelspelare för Hammarby i morgon enligt mig:
– Mittbackarna, troligtvis Fällman och Magyar som behöver se upp med ÖFKs kontringar.
– Målvakt, David Ousted som troligtvis kan räkna med fler avslut i morgon än när man möttes på TELE2 tidigare i somras. Mot Sirius var ÖFK kliniska i de få chanser de skapade.
– Anfallare, Gustav Ludwigson och Arón Johannssón som behöver hitta ett sätt runt eller igenom ÖFKs solida försvar. Många har försökt men misslyckats i år.

Det känns oklart hur Hammarby kommer formatera sitt mittfält i morgon.
Möjligtvis centralt med Sher och Junior och yttre support från Kačaniklićoch A.Khalili. Och vem startar som vänsterback? Jag tycker Tim Söderström spelade bra där mot Mjällby men skulle inte vara förvånad om man matchar Dennis Widgren mot sin gamla klubb. Han får i så fall troligtvis brottas med u21 landslagsmannen Felix Hörberg

Hammarbys bänk är inte allt för imponerande. Om man inte startar med I.Khalili och Amoo så är det troligvis spelare som kommer bytas in i slutet av matchen. Men något mer offensivt krut kan inte jag hitta.

För att summera det hela så känns Hammarby inte längre så starka. Med Darjan Bojanic, Paulinho och M. Jeahze skadade samt Tankovic och Rogic sålda så är det egentligen bara Alexander Kačaniklić kvar i truppen som känns lite mer klass än medel. Men motivationen och formen har inte riktig på topp där senaste matcherna.

Får väl varna för uppkommande spelare istället som Amoo och Ludwigson.

ÖSTERSUNDS FK
Östersund har roterat och luftat spelare på ett väldigt bra sätt under hösten och räknar man in cupmatchen så har nästan hela truppen fått speltid.

Senast mot Sirius gjorde tredjemålvakt Andrew Mills Allsvensk debut på ett mycket imponerande sätt. Vi som sett honom tidigare i träningsmatcher vet att han inte är någon vanlig tredjemålis utan otroligt kompetent.
Nu är dock Aly Keita tillbaka i full träning efter en tids sjukdom så mest troligt står man igen i morgon.
Jag tror inte heller Pero och Amir ändrar speciellt mycket i laguppställningen sedan Siriusmatchen. Jag är inte helt uppdaterad med ÖFKs skadeläge men gissar att Kroon är fortsatt utanför matchtruppen.

Däremot hade det varit väldigt spännande om vi hade fått se ett inhopp från Malcolm Stolt i morgon och jag ser gärna mer av Nikolaos Dosis som gjort väldigt bra ifrån sig då han fått chansen. Får Ahmed Awad chansen med ett inhopp så är det dags för mål!

Jag tror matchbilden kommer se ut ungefär som mot Sirius att Hammarby äger bollinnehavet och dikterar matchen men kanske inte på samma dominerande sätt, jag tror Hammarby måste jobba mer defensivt än tidigare för att förhindra att släppa in billiga mål.


Matchen spelas på Jämtkraft Arena
Avspark: 14:30
Domare: Fredrik Klitte
Väder: 5 grader, spridda skurar, 4 m/s, 92% luftfuktighet
TV: Kanal 5
Stream: Dplay
6 Comments

  1. Lorsque vous essayez d’espionner le téléphone de quelqu’un, vous devez vous assurer que le logiciel n’est pas trouvé par eux une fois qu’il est installé.

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.