Internationell ytterback på provspel i ÖFK

Idag skriver Östersunds-Posten att en Marockansk/Belgisk ytterback är på provspel i ÖFK.

Det rör sig om 19-årige Mohamed Bouchouari. ÖFK följer lite av en röd tråd med bra akademi och ungdomslandskamper.
Mohameds ungdomsbakgrund är PSV Eindhoven och Belgiska Zulte Wargem akademi samt u18 och u19 landskamper för Belgien.

Han har även spelat ett år i Anderlechts reservlag innan han sommaren 2019 värvades för A-lagsfotboll hos Luxemburgska F91 Dudelange.

Entligt Transfermarkt (Profil) så är han i första hand högerback, men enligt rapporter så ska han vara tvåfotad, snabb och smart så det borde betyda att Amir och Pero kan tänkas använda honom på fler positioner.

Han är för tillfället free-agent vilket betyder att ÖFK redan nu kan erbjuda honom ett kontrakt för spel i Allsvenskan. Men min gissning är att man redan nu börjar bygga inför nästa säsong. Och med CAS-domen hängande över klubben som en våt handduk vill man nog säkra upp spelare redan nu så man kan sälja i vinterfönstret utan att behöva värva nytt ifall man får två fönsters värvningsförbud som det talas om.

Personligen tycker jag ÖFK gör rätt som hela tiden testar och kommunicerar med unga lovande spelare. Alltid spännande att se dessa talanger utvecklas och ta steg.

Enligt ÖFK så kommer en intern träningsmatch att spelas med fler provspelare kommande vecka och det är något som alltid är intressant. Spelare som plockats in efter provspel på senare år är bland annat Curtis Edwards och Alex Purver.


Efter lite efterforskning så visade Belgiska Charleroi intresse av Mohamed i slutet av augusti 2020.


Här ser man honom göra en assist för sitt F91 Dudelange mot APOEL (4-3) i Europa League gruppspelet 2019.


Presenterad av F91 Dudelange 8 juni 2019

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.