Allsvenskan – Omg.1 – Sammanfattning

Så var då omgång 1 spelad och inte hade då jag många rätt i alla fall. En omgång där den stora vinnaren nog var de stora spelbolagen. Premiärnerver på många håll och ovanligt många oavgjorda matcher.

AIK – Östersunds FK 0-0 (Mitt tips: 1-3)
Min motivering var väl att AIK kanske inte skulle kunna spela samma tillknäppta spel med det mittfält och backlinje som de har denna säsong. Verkar som jag hade fel där. Trodde Östersunds skulle få ett större spelövertag och att de skulle kunna rinna igenom lite enklare.
Norling fortsätter med sitt defensiva spelsystem, vi får se hur långt det håller i år.
Jag gillade verkligen hur Östersunds Thomas Isherwood tog sig an matchen, första gången som vänsterback och spelade som en 30-årig Johan Mjällby. Sedan får man ge beröm för Tom Petterssons hårt arbetande insats. Vilken krigare!
I AIK tycker jag Saku Ylätupa ser intressant ut. Han jobbade otroligt hård genom hela matchen till han blev utbytt. Kommer vara nyttig för AIK och ser ut att passa in som handsken i Norlings spelsätt. Tycker också att Enoch Adu spelade riktigt bra.

Kalmar FF – Uppsala Sirius 0-2 (Mitt tips: 3-0)
Har inte sett matchen än men skönt för Henrik Rydström att åka till Kalmar och ta 3p kan jag tänka mig. Jag har ju Sirius som ett bottenlag i år (14e plats, Kalmar 9a) Så klart man är lite överraskad, hade förväntat mig en enkel seger hemma för Kalmar. Men hade väl på nått sätt glömt bort att MP tränar Kalmar… Säger inget mer om det.

Falkenbergs FF – Örebro SK 1-0 (Mitt tips: 1-2)
Har inte sett matchen men intressant av Falkenberg som tar 3p av ett lag som jag tycker är bättre på papperet. Enligt rapporter hade Falkenberg ett riktigt bra försvarsspel som bäddade för segern.

AFC Eskilstuna – IFK Göteborg 3-1 (Mitt tips: 2-1)
Har sett delar av matchen och IFK Göteborg har rätt stora problem i flera delar av sitt lag, speciellt det defensiva. Deras grekiska målvakt uppträde också väldigt amatörmässigt, hoppas det är inte är ett mönster utan att han hade en dålig dag annars får IFK det otroligt jobbigt även om de skulle spela bra framåt.

Helsingborgs IF – IFK Norrköping 3-1 (Mitt tips: 0-4)
Här hade jag helt fel tydligen. Jag vet ju att HIF har ett hyfsat lag på papperet och en bra tränare men att de skulle kunna brotta ner IFK Norrköping med 3-1 hemma i premiären kunde jag inte ens drömma om. Har tyvärr inte sett matchen men det är nog så att Peking inte fått igång sitt spel än.

Djurgårdens IF – GIF Sundsvall 2-2 (Mitt tips: 3-3)
En av matcherna jag hade hyfsat rätt på iaf, såg en repris på matchen igår. Djurgården såg otroligt starka ut till en början sedan gjorde Sundsvall ett taktiskt byte i halvtid och tog över matchen helt. Joel Cedergren visar styrka. Men varför startar inte Astrit i Djurgården?
Stockholmarna kan vara långt ifrån nöjda hur den här matchen utspelade sig. Sundsvall ser ut att bli intressant även denna säsong. Linus Hallenius och Omar Eddahri ser ut att fungera bra tillsammans redan nu, hur kommer det då inte se ut längre fram.
I Djurgården var Kevin Walker och Buya Turay riktigt bra tycker jag, hade förväntat mig mer av Witry som jag tycker spelade otroligt bra i Svenska cupen.

Malmö FF – BK Häcken 1-1 (Mitt tips: 1-2)
Helt klart omgångens match. Tycker båda lagen hade högt tempo och bra teknik för att vara en försäsongsmatch. Tycker fortfarande att Malmös spelare hämmas av Röslers stela spelsystem samtidigt som Häckens spelare ständigt presterar med Alms fina arbete.
Jag tror fortfarande att MFF kommer få problem i vår. Nu åker man upp och möter Sundsvall i omgång 2 och det blir ingen lätt match, sedan väntar Östersund hemma. Självklart ska det vara 6p av Malmö men blir det så? Vad händer om man tappar poäng i båda matcherna? Spekulationer så klart men visst kommer det börja snackas.

IF Elfsborg – Hammarby IF 1-1 (Mitt tips: 0-1)
Jag trodde faktiskt att Hammarby skulle fixa det här, när jag satt och analyserade resultat så tyckte jag att 0-1 var i underkant. Har tyvärr inte sett matchen men kommer försöka hinna med den framöver, väldigt nyfiken att se om det är Bajen som underpresterar eller Elfsborg som börjar få ordning på sitt spel. Bajen borde vunnit med några mål om man ser spelare för spelare. Vad hände Billborn?

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.