Aktiv dag för Östersunds FK

Östersunds FK har legat lågt än så länge i transferfönstret och det har inte varit så mycket nyheter eller rykten om spelare varken in eller ut men i dag har det ändå hänt en del.

Hosam Aiesh saknas i truppen på grund av skada.
Foto: Robert Henriksson/TT

Hosam Aiesh skriver nytt 3-årigt kontrakt med Östersunds FK. En av Östersunds viktigaste spelare förlänger alltså, många trodde nog att han skulle hitta någon ny större klubb redan nu i vinter då hans kontrakt går ut efter kommande säsong. Istället väljer han att förlänga ytterligare 3-år. Mycket för att han vill vara tålmodig och fortsätta utvecklas.


Eirik Haugan skrev under for Marseilles straks han hadde fylt 18 år. Foto: MFK 
Foto: MFK

Vi har också nåtts av nyheten att norska 21-åriga mittbacken Eirik Haugan tränar med ÖFK fram till måndag. Eirik kommer närmast från IL Hödd men har meriter från bland annat Molde och Marseilles B-lag. Det är nog inte helt omöjligt att han får lite speltid mot Ranheim i Trondheim nu på måndag. Vi följer utvecklingen så får vi se vad som händer med honom.


Soccer - UEFA Youth League - Group F - Arsenal v Bayern Munich - Meadow Park : News Photo
Foto: John Walton – EMPICS

Hett eftertraktade Thomas Isherwood som många nog trodde var klar för Hammarby har idag istället berättat att han väljer Östersunds FK som ny klubbadress. Isherwood som är skolad i Brommapojkarna och sedan gick vidare till FC Bayern Münchens utvecklingslag har nu senast spelat i Bradford sedan sommaren 2018.


Tottenham Hotspur v Chelsea
Foto: Jamie McDonald/Getty Images Europe

Chelseas 22-årige Charlie Colkett har varit hett omskriven sista veckorna och är det i princip klart att Östersunds FK väljer att köpa spelaren. Det kommunicerades tidigare att han skulle gå på ett lånekontrakt med köpoption. Anmärkningsvärt är att Aston Villa också var intresserad av Charlie men att han istället valde Allsvenska Östersunds FK.


Bildresultat för Tokmac Chol Nguen
Foto: Strömsgodset

Tokmac Chol Nguen från Strömsgodset till Östersunds FK? Ja det går rykten om det samtidigt som det idag även kom ett skarpt rykte om att Jamie Hopcutt var på väg TILL Strömsgodset. En nyhet som förnekades av ÖFK. Men en gissning är kanske att en bytesaffär är på gång? Vi följer ryktet i några dagar så får vi se vad som händer. Jamie Hopcutt har tillhört Östersunds FK sedan januari 2012 (Free transfer från Tadcaster).


Foto: Tobias Nykänen/Bildbryån

Östersunds 19-årige Fran Arhin är uttagen till Ghanas landslag och U20 World Cup i Polen. Stort grattis!


Man kan lugnt säga att Östersund försöker bygga nytt på riktigt bra talanger som har en bra skolad fotbollsbakgrund men som kanske av olika orsaker inte riktigt nått hela vägen än. Jag är 100% säker på att Östersunds FK är rätt miljö för dessa spelare. I Östersund har de en möjlighet att få utvecklas som människor på ett helt annat sätt även utanför planen och många gånger kanske det är just den pusselbiten som saknas.

Jämtkraft Arena är fortfarande Sveriges största diamantgruva!

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.