Östersunds FK träningsmatchar mot Kinesiskt motstånd

Östersunds försäsong drar igång på allvar med ett träningsläger på varma Cypern.
Från början var det meningen att Östersund skulle träningsmatcha mot Omonia Nicosia men den matchen ställdes in. Motståndet i Cypern blir istället kinesiskt i form av Henan Jianye FC som för tillfället ligger 12a i den Kinesiska högstaligan.

Henan har några profiler i bland annat Tjeckiska Borek Dockal (Konyaspor, Rosenborg, Sparta Prag och Philadelpia Union), Portugisiska Ricardo Vaz Te (Bolton, Hull, Barnsley, West Ham och Charlton) och Kamerunska Christian Bassogog (Ahlborg)

För svenska intressen så spelade Osman Sow (nu MK Dons) där mellan februari 2016 till augusti 2017.

Ian Burchnall berättar för media att han ser det som en intressant utmaning att ta sig an ett Kinesiskt lag från högstaligan.

Det har också ryktats att möjligtvis någon ny spelare kommer ansluta vid träningslägret på Cypern. En kvalificerad gissning är att det handlar om Chelseas Charlie Colkett som är på väg att lånas ut till Östersund.

Matchen spelas måndagen 21 januari klockan 14:00 och visas på C-More.

Henan Jianye kommer även möta Brönby IF 28 januari och Midtjylland 1 februari vilket blir en intressant måttstock (med en nypa träningsmatchsalt).

Försäsongen fortsätter sedan med träningmatch borta mot Ranheim i Norge och ett träningsläger i Marbella med riktigt tufft motstånd i form av Dynamo Kiev och FK Rostov.

 

 

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.